"Ministrul de Externe" al Patriarhiei Ruse va sluji luni la hramul Manastirii Vorona

Luni, 8 septembrie, de sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului, Manastirea Vorona din judetul Botosani isi praznuieste hramul principal.

Slujba Sfintei Liturghii va fi savarsita de Inaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si de Inaltpreasfintitul Ilarion Alfeyev, Mitropolit de Volokolamsk, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi.

Conform ebotosani.net, Mitropolitul Ilarion Alfeyev de Volokolamsk este un membru de marca al Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, Presedinte al Departamentului de relatii externe al Patriarhiei Ruse, cunoscut teolog rus contemporan, istoric bisericesc si apreciat compozitor.

Mitropolitul Ilarion este membru al comitetelor executive și centrale din cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor, al Prezidiului Comisiei "Credinta si Ordine", precum si in numeroase dialoguri teologice bilaterale.

Mitropolitul Ilarion este un membru permanent al Comisiilor comune internationale pentru Dialogul Teologic intre Biserica Ortodoxa și Biserica Romano-Catolica, intre Biserica Ortodoxa și Biserica Anglicana, intre Biserica Ortodoxa și Alianta Mondiala a Bisericilor Reformate. Este, de asemenea, implicat in dialogul interreligios intre religiile majore ale lumii.

Mitropolitul Ilarion este autorul a mai mult de 700 de studii si carti, intre care 25 de volume de autor, mult apreciate in domeniile teologiei dogmatice, teologiei patristice si istoriei bisericesti (publicate in limbile rusa, engleza, franceza, italiana, greaca, germana, sarba, finlandeza, poloneza, japoneza, romana) precum si a numeroase compozitii muzicale, mai scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (323)

astăzi, 08:42

Prin intermediul domnului Florin Rotaru am primit “Epigrama” nr. 109 din septembrie 2024. Conţinutul e dens şi nu se abate de la  titlul revistei. Aşa cum îi stă bine unei p...

Calendar ortodox, 13 octombrie: Aducerea moaştelor Sfântului Apostol Andrei la Iaşi; Sf. Mc. Carp, Papil, Agatodor, Agatonica şi Florentie

astăzi, 08:13

Fiind chinuiţi în oraşul Tiatira, aceştia nu s-au lepădat de credinţa creştină, ci au fost puternici, cu ajutorul harului dumnezeiesc, până la sfârşit. Valeriu le-a confisca...

Sute de credincioși din localitățile Botoșaniului, în pelerinaj la moaștele Cuvioasei Parascheva! (foto)

Saturday, 12 October 2024

În zorii zilei, pregătiți cu apă, provizii, unii cu medicamente și îmbrăcați potrivit vremii capricioase, credincioșii din parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena&r...