"Mergeţi să lucraţi în România pe 360 de euro sau zburaţi!"

"Mergeţi să lucraţi în România pe 360 de euro sau zburaţi!"
Angajaţii francezi ai unei firme de marketing muzical au fost ameninţaţi cu concedierea în cazul în care nu acceptă să se transfere la Bucureşti, pe salarii de 1.600 lei, respectiv 362 euro pe lună, scrie Le Parisien.

Vestea a fost şocantă pentru francezii care câştigau în medie 1.400 de euro pe lună. Sindicatele franceze au contestat imediat condiţia pusă de firma Mood Media ca fiind abuzivă.

Firma canadiană Mood Media a luat decizia de relocare din Franţa în România la mijlocul lunii aprilie, iar angajaţilor li s-a solicitat să înceapă de la 1 mai activitatea la Bucureşti, dar în condiţii de salarizare conforme cu piaţa românească.

Francezilor li s-a spus că pot să refuze oferta, dar în acest caz vor fi concediaţi pe "motive personale", scrie Le Parisien.

Cu excepţia unui singur salariat, Saïd Fakhiri, ceilalţi francezi nu au acceptat relocarea în România. Acesta din urmă a semnat contractul de muncă românesc în 10 mai, dar ulterior a fost concediat deoarece nu s-a prezentat la noul loc de muncă.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
25

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
15

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
61

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...