Astazi se decide daca Nastase intra la inchisoare sau nu

Astazi se decide daca Nastase intra la inchisoare sau nu
Completul de 5 judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie s-a reunit in sedinta pentru a decide sentinta in dosarul "Trofeul Calitatii". In cazul in care cei cinci magistrati confirma decizia instantei de fond, Adrian Nastase va trebui sa mearga la inchisoare penru doi ani, informeaza Romania TV.

Decizia completului de judecatori ai ICCDJ este definitiva si irevocabila astfel incat este o zi decisiva si pentru aparare si penbtru acuzare. Avocatii lui Adrian Nastase au cerut achitarea acestuia motivand ca nu exista prejudiciu care sa poata fi imputat clientului lor, iar unul dintre magistratii care au pronuntat sentinta in completul de trei judecatori era inca, din punct de vedere legal, procuror.

In schimb, procurorii DNA nu vor doar mentinerea pedepsei, ci marirea ei pentru un termen mai mare de doi ani invocand faptul ca instanta de fond a condamnat alte persoane in acelasi dosar la pedepse mult mai aspre, de pana la 7 ani de detentie.

Completul de cinci judecatori al instantei supreme a respins, pe 13 iunie, mai multe solicitari ale avocatilor lui Adrian Nastase, iar ulterior a anuntat ca dosarul se afla in stare de judecata, dand cuvantul procurorului DNA pentru sustinerea recursului.

Reprezentantul DNA a aratat ca instanta de fond a aplicat o pedeapsa prea mica in cazul lui Adrian Nastase in raport de gradul de pericol al faptelor de care este acuzat in acest dosar si ca cei trei judecatori de la fond nu au tinut cont de calitatea actiunilor comise de acesta.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
17

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
202

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
350

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...