"Mânărie" cu cântarele, în Piaţa Mare!

"Mânărie" cu cântarele, în Piaţa Mare!
Mai mulţi comercianţi din Piaţa Mare au fost prinşi pe picior greşit de reprezentanţii societăţii Urban Serv, cei care administrează piaţa, care în urma unor verificări au constatat că se utilizau cântare pentru care verificarea metrologică nu era valabilă.

Aceste verificări au fost dispuse după ce a existat un conflict între un vânzător şi un client, cel din urmă acuzând că a fost înşelat la cântar.

12 cântare au fost găsite fără verificarea metrologică, comercianţii având interzis să îşi vândă produsele, în Piaţa Mare, în weekendul care tocmai s-a încheiat.

“Am constatat personal că în piaţă există vânzători care nu au aranjat cântarul pe o suprafaţă plană astfel încât cantitatea de produse scoasă la vânzare pentru consumatori să fie cea reală. În urma unei divergenţe între un comerciant şi unul dintre cumpărători am dat dispoziţie să se facă o verificare a tuturor cântarelor, proprietatea dumnealor utilizate în piaţă de comercianţi, privitor la valabilitatea vizei metrologice în ceea ce priveşte corectitudinea cântăririi. Am avut surpriza să constat că 12 cântare verificate nu îndeplineau condiţiile şi atunci pentru zilele de sâmbătă şi duminică nu au fost primiţi în piaţă spre vânzare decât dacă au luat cântare de la noi. Noi avem cântare verificate metrologic pe care le închiriem", a precizat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

Acesta a avertizat comercianţii că dacă vor mai fi depistaţi cu nereguli la cântare nu li se va mai permite să îşi comercializeze produsele în perimetrul pieţei.

“I-am dat în urmărire generală să nu se prezinte cu propriile cântare neverificate metrologic. Acţiunea se va face lunar de acum înainte şi de fiecare dată când vor fi constatate astfel de abateri nu trecem cu vederea pentru că există suspiciunea că un cântar verificat metrologic să nu cântărească exact şi de obicei se constată că se cântăreşte în favoarea comerciantului şi nu a consumatorului", a mai spus directorul Urban Serv.

 

Spune-ne opinia ta