"Let’s do it, Romania": Curatenie cu prefect, jandarmi, politisti, pompieri! FOTO

"Let’s do it, Romania": Curatenie cu prefect, jandarmi, politisti, pompieri! FOTO
Mii de voluntari botosaneni s-au alaturat si anul acesta campaniei "Let’s do it, Romania", cel mai mare proiect de implicare sociala din tara.

Inca de la primele ore ale diminetii, adulti si copii deopotriva, inarmati cu saci menajeri si manusi au curatat spatiile unde de obicei se aduna gunoaie.

Fie ca au mers in zona Lebada, la Baisa, la Ipotesti sau in alte zone din judet, cu totii au avut un singur scop, si anume acela de a lasa in urma un mediu curat.







Angajatii Prefecturii, in frunte cu prefectul Cristian Roman, si insotiti de angajati de la Inspectoratul Judetean de Politie si de cei de la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta au facut curatenie in zona Lacului cu nuferi de la Ipotesti, unde de altfel au mers si in campania de anul trecut.

Un echipaj de la ISU, cu o barca, a curatat toata suprafata lacului, iar ceilalti au facut curatenie in padure si pe marginea lacului.









"Suntem oarecum bucurosi pentru ca este mult mai curat decat anul trecut. Orice roman si om doresc sa traiasca intr-o tara curata, din toate punctele de vedere. De aceea am privit cu maxima responsabilitate actiunea de astazi pe care o consider ca un model. Sigur modele trebuie sa ne ofere si familia, daca ne referim la educatie, trebuie sa ne ofere si scoala, si acestea trebuie oferite zi de zi. Cred ca doar in felul acesta putem cu totii sa avem o Romanie curata, inca o data spun, din toate punctele de vedere. Am mobilizat institutiile publice de la noi si cred ca in primul rand noi trebuie sa oferim un model tuturor. Cred ca este nevoie de o astfel de atitudine si actiunea de astazi se incadreaza intr-o atitudine pozitiva", a spus prefectul Cristian Roman.

Si 60 de cadre de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani au participat voluntar la acţiunea de ecologizare organizată la nivel naţional în cadrul campaniei "Let’t do it, Romania". Jandarmii au acţionat pentru ecologizare  în zona localităţii Hudum şi în apropierea municipiului Dorohoi, colectând gunoiul aruncat în aceste zone.       

Si detinutii au fost astazi voluntari in cadrul acestei campanii. Un grup de 20 persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarul Botoșani au desfăşurat activităţi de ecologizare şi curăţenie în zona de agrement amplasată la între strada Pacea din municipiu si DN 58 (Botosani-Suceava).

Nici copiii nu s-au lasat mai prejos, zeci de elevi alaturandu-se acestei campanii si participand la ecologizarea spatiilor verzi.





In aceasta campanie au fost implicati ai angajati de la celalate institutii din Botosani.

In afara obiectivului principal, si anume curatarea tarii de deseuri, proiectul are si o importanta componenta de educare si responsabilizare a populatiei, in ceea ce priveste grija fata de mediul inconjurator.

"Let`s Do It, Romania!" este proiectul tuturor celor care cred ca in Romania se intampla si lucruri pozitive, atunci cand fiecare este dispus sa contribuie, chiar cu foarte putin: o singura zi, pentru o Romanie curata.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
719

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
180

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
463

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...