"Hai să ne cunoaștem și să recunoaștem Sindromul Down"

21 MARTIE 2012 a marcat cea de-a VI-a Aniversare a ZILEI MONDIALE A SINDROMULUI DOWN. În fiecare an vocea persoanelor cu Sindrom Down, a celor care trăiesc și lucrează cu ei este tot mai puternică.

Ziua Mondială a Sindromului Down a fost sărbătorită în acest an simultan, pentru prima dată în România, în 18 orașe din țară: Arad, Băilești, Bacău, Baia Mare, Botoșani, București,Câmpina, Cluj, Constanța, Craiova, Deva, Hunedoara, Iași, Oradea, Pașcani, Reghin, Reșița și Timișoara.

În cadrul acestor întâlniri a fost promovat același mesaj, activitățile desfășurate s-au adresat aceluași tip de audiență – doctori, profesori, politicieni – prin lansarea campaniei de conștientizare "Hai să ne cunoștem și să recunoaștem, Sindromul Down".





Asociația "Ne Trebuie Speranță" Sindrom Down Botoșani a marcat ziua aniversară prin activități desfășurate la sediul asociației și Pietonalul Unirii. Au răspuns invitației oficialități din cadrul: Inspectoratului Școlar, D.G.A.S.P.C., Consiliul Județian, Centru de Zi Șansa mea, Camera Agricolă, C.S. E. I.,  D.S.P., Sponsori: B.C.R., ELSA-CO, Licee/Școli partenere, voluntari, profesori și părinți.

Copiii și tinerii cu Sindrom Down au susținut momente artistice împreună cu elevii Liceului de Arta "Ștefan Luchian" Botoșani și C.S.E.I. Botoșani, activități care sunt părți integrante din cadrul Proiectului Educațional de incliziune școlară "Punți de legatură peste prejudecăți".

Sprijiniți de elevii voluntari ai Grupului Scolar "Dimitrie Negrenu" Botoșani, copiii cu Sindrom Down au desfășurat activități pe ateliere de lucru: pictură, confecționare de felicitări, activități sportive.

Invitații au fost informați cu privire la semnificația Zilei Mondiale a Sindromului Down, noțiuni generale "Ce știm, ce nu știm despre Sindromul Down", a fost promovat și distribuit pachetul informativ "Hai să ne cunoștem și să recunoaștem, Sindromul Down".

Iniţiatorii campaniei sunt Asociaţia "Langdon Down" Oltenia Centrul Educaţional Teodora în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Dolj. Pachetul informativ al campaniei constituit din o broşură cu informaţii uzuale despre sindromul Down; o carte cu informaţii medicale despre urmărirea stării de sănătate a persoanelor cu sindrom Down pe parcursul vieţii şi o revistă ce cuprinde 28 de poveşti reale ale unor români cu sindrom Down si familiile lor, care locuiesc în oraşele sus menţionate a fost tipărit şi distribuit la organizatorii din ţară cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Băileşti şi al Uniunii Europene, prin programul Grundtvig – Invăţare pe Tot Parcursul Vieţii, în cadrul proiectului "Unind părinţii persoanelor cu sindrom Down – UP4DOWN".

Începând cu ora 15:00 activitățile au continuat pe Pietonalul Unirii, cu distribuirea de către voluntarii Grupului Scolar "Dimitrie Negreanu" Botoșani a unor materiale informative despre Sindromul Down si ale Asociației "Ne Trebuie Speranță". A fost prezentată o mică expoziție de lucrări realizate de copii și tineri cu Sindrom Down împreună cu părinții și voluntari.

Mulțumim pe această cale tuturor celor care ne-au sprijinit, sunt alături de noi, ne susțin cauza și sunt vocea copiilor, tinerilor cu Sindrom Down, a familiilor acestora în schimbarea atitudinii societății, sprijinind în acest fel dreptul la o viață independentă și incluziune socială.


Asociația "Ne Trebuie Speranță"
Președinte,
Prof. Griciuc Silvia


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Până pe 31 octombrie se fac înscrieri pentru Festivalul-Concurs de creație și interpretare a Piesei de Teatru într-un Act ”Mihail Sorbul”!

astăzi, 13:43

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, reamintește persoanelor interesate, că se pot face înscrieri pentru Festivalul-Concurs de Creație și Int...

Bicicliștii botoșăneni luați în vizor de polițiști, au fost sau nu ,,cuminți” în trafic!

astăzi, 12:37

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu subunitățile de profil au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare ab...

La mulți ani! Ierarhul plecat din Știubienii Botoșanilor împlinește astăzi 64 de ani!

astăzi, 12:11

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, împlinește astăzi, 28 octombrie, vârsta de 64 de ani.  Născut pe 28 octombrie 1960, în Ştiubieni...