"Domnilor poliţişti, ne spuneţi mereu că viaţa are prioritate! Nu ne mai expuneţi pericolelor"

"Nu înţeleg de ce poliţiştii sunt văzuţi mereu în zone în care de obicei nu se înregistrează evenimente rutiere grave, ci doar aglomerări, şi unde este nevoie doar de dirijarea traficului. Îi văd zilnic pe Calea Naţională, prin zona Cătămărăşti, pe la mall şi în multe alte zone, e adevărat aglomerate, dar unde nu sunt aşa multe pericole", spune un botoşănean într-o sesizare către redacţia Ştiri.Botoşani.Ro.

Acesta adaugă faptul că a făcut de câteva ori adrese către autorităţi, dar niciodată nu s-au luat măsuri. Mai exact, botoşăneanul atrage atenţia asupra intersecţiilor din municipiul Botoşani unde au avut loc evenimente rutiere grave, dând exemplu intersecţia dintre străzile Petru Rareş şi Puskin, dar şi cea dintre Bulevardul Mihai Eminescu şi Petru Rareş. "Aici, la intersecţia dintre strada Petru Rareş şi Puskin, s-au mai montat două indicatoare STOP după ultimul accident grav, cu Ambulanţa, dar nu e de ajuns. Acolo trebuie urgentat sensul giratoriu", spune botoşăneanul.

În sesizarea către redacţia Ştiri.Botoşani, cetăţeanul aminteşte şi de intersectia drumului national Botosani – Saveni cu drumul care leaga localitatile Costesti si Rosiori, unde în urmă cu câteva zile s-a produs un grav accident de circulaţie, în care a fost implicat primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu.

"Acolo, pur şi simplu suntem expuşi! Oricât de atenţi şi de prudenţi am fi, nu ştii când se poate izbi cineva în tine. Este un indicator STOP, dar nu e de ajuns. Poliţia de ce nu forţează autorităţile să ia măsuri? Acel indicator nu este de ajuns, şi dacă tot constaţi că accidentele grave se repetă, vii cu alte măsuri, că asta înseamnă siguranţa cetăţeanului", spune botoşăneanul.

Acesta propune chiar ca, în cazul intersecţiei de la Roşiori, să se monteze şi preindicatoare, la circa 100-200 de metri de intersecţie, pentru ca şoferii să fie atenţionaţi că urmează un loc periculos. "Nu ar fi rău să se instaleze şi indicatoare cu surse de iluminat (alimentare solară) pentru ca noaptea să fie un semnal în plus pentru şoferi".

Amintim că nu este pentru prima dată când şoferii trag semnale de alarmă în legătură cu intersecţia de la Roşiori. La sfârşitul lunii ianuarie, problema a fost discutată în cadrul şedintei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică. Cu acel prilej, Gheorghe Vâzdoagă transmitea mesajul unui şofer care se plângea chiar că, "din cauza reliefului din zonă, nu se ştie că urmează o intersecţie". Se propunea, tot atunci, mutarea indicatorului mai în spate. "Şoferii se trezesc dintr-o dată în intersecţie", spunea atunci Gheorghe Vazdoaga. În şedinţa din ianuarie, reprezentantii Poliţiei dădeau asigurări că vor discuta cu cei de la drumuri pentru a muta indicatorul.

Reamintim că Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Botoşani are ca principal obiectiv siguranţa cetăţeanului, protejarea intereselor comunităţii şi asigurarea climatului de siguranţă publică, implicit siguranţa traficului rutier.

"Domnilor poliţişti, ne spuneţi mereu că viaţa are prioritate! Dar, mai mult decât să conducem prudent noi nu putem face. Pârghiile sunt în mâinile dumneavoastră, sunteţi plătiţi ca noi să ajungem seara teferi acasă. Am nevoie ca, la vederea unui poliţist, să ştiu că îi pasă de viaţa mea, nu că stă la pândă ca să îmi vâneze greşelile", încheie botoşăneanul sesizarea către redacţie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...