"Cornul si laptele" ar putea fi inlocuite de o masa calda pentru elevi

"Cornul si laptele" ar putea fi inlocuite de o masa calda pentru elevi
Senatul a adoptat tacit un proiect de lege elaborat de 7 deputati UDMR prin care se da posibilitatea scolilor de a inlocui cornul si laptele acordat in gradinite si invatamantul primar cu o masa calda, alcatuita din doua feluri, informeaza Romania TV.

Potrivit proiectului, scolile ce au cantina sau bucatarie proprie sau "pot coopera cu unitati de alimentatie publica", vor putea folosi sumele acordate pentru achizitia cornurilor si laptelui pentru pregatirea unei mese cu felul I si II. De asemenea, primariile si consiliile locale vor putea sa se implice in finantarea cantinelor scolare.

"Pentru unii copii, aceasta modificare ar garanta o masa calda in fiecare zi de curs, cu deosebire copiilor ce provin din familii defavorizate si care nu-si pot asigura nici alimentatia de baza in fiecare zi", se arata in expunerea de motive a legii. De asemenea, este mentionat faptul ca elevilor nu le place sa consume acelasi lucru in fiecare zi.

Punctul de vedere al Guvernului este unul negativ, deoarece distribuirea laptelui beneficiaza inclusiv de finantarea europeana, iar redirectionarea acestor bani catre cantine nu se poate face. De asemenea, Executivul arata ca modificarea implica fonduri mai mari, iar initiatorii nu le precizeaza. Proiectul de lege va fi dezbatut si in Camera Deputatilor, for decizional in aceasta chestiune.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
591

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
73

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
82

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...