"Avocatul cu Porsche" rămâne în arest preventiv!

"Avocatul cu Porsche" rămâne în arest preventiv!

   evz.ro

Nici judecătorii Tribunalului Botoşani nu au putut fi convinşi de "escrocul cu o mie de feţe" că merită să fie judecat în libertate pentru înşelăciune, ca atare Sorin Alin Verincianu va rămâne în arest.

Prima instanţă care a decis menţinerea dorohoianului în măsura privativă de libertate a fost Judecătoria Săveni, acolo se judecă "ultima aventură" a tânărului. La sfârşitul lunii noiembrie, Verincianu, îmbrăcat la patru ace și la volanul unui Porsche Cayenne, i-a dat întâlnire unei femei într-o benzinărie din Săveni. Femeia i-a plătit acestuia suma de 1.000 de lei în schimbul unor presupuse servicii de avocatură.

Numai că polițiștii erau pe urmele falsului avocat și l-au prins în flagrant când primea banii, bărbatul alegându-se cu un nou dosar penal pentru înșelăciune. Oamenii legii i-au percheziționat și autoturismul, pe care acesta îl închiriase dintr-un alt județ. În mașină, polițiștii au găsit suma de 6.000 de lei și o ștampilă cu numele unei firme de avocatură unde individul pretindea că lucrează.

Câteva zile mai târziu, tânărul din Dorohoi a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni pentru înşelăciune. Verincianu este un cunoscut al oamenilor legii. El a ieșit de curând din închisoare, unde a ispășit o pedeapsă tot pentru înșelăciune. De-a lungul timpului, individul s-a dat drept reporter al unei televiziuni, inspector sanitar sau chiar preot şi a încercat, ba chiar a şi reuşit, să şantajeze şi să păcălească parlamentari, directori de instituţii, preoţi, măicuţe, artişti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
8

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
42

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
46

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...