Punguta cu doi bani, o premiera care a adus la teatru sute de spectatori!

Premiera spectacolului "Punguta cu doi bani", prezentata duminica de actorii Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani, s-a dovedit a fi un real succes, dovada stand aplauzele, buna dispozitie, dar mai ales sala plina de copii, bunici, adolescenti si spectatori trecuti de prima tinerete, personajele de pe scena reusind sa fascineze intreg publicul spectator.

Avand un format de spectacol cu actori si papusi, intr-un cadru menit sa pre-schimbe decorurile, lasand povestea sa "curga" de la sine, "Punguta cu doi bani" devine un act cultural de tinuta, un merit deosebit revenindu-le actorilor, indiferent de generatie sau de rol.

De la Aurica Dobrescu – Baba si Laurentiu Vasilache – Mosul, la Marius Rusu – Boierul si Florin Iftode – Vizitiul, povestea se intregeste cu alte doua personaje-papusi: Cocosul – interpretat de Mihaela Nistorica (Ramona Hriscu – dublura) si Gainusa – Mihaela Stempel.

Actiunea se contureaza in jurul Cocosului, el devenind pe parcursul povestii acel personaj fabulos al lui Creanga.

Mihaela Nistorica a transmis sentimente, stari, creand acele scene memorabile care transforma o papusa in suflu-de-poveste, acel suflu care, odata reusit, da masura talentului unui actor-papusar.

Iar Mihaela Nistorica a daruit cu generozitate suflul fabulosului!

Cocosul devine un participant activ la viata stapanului sau, spectatorii acceptand, astfel, complicitatea la actiunea de recuperare a pungutei cu doi bani de la boierul hapsan, nu de putine ori intervenind cu aplauze!

Povestea, in viziunea regizorala a lui Valentin Dobrescu, ofera si un final fericit: Cocosul si Gaina traiesc, la randul lor, o frumoasa poveste de dragoste!

Nu lipsesc momentele vesele, cu aluzii la aspectele sociale contemporane (Ciocu mic, nu mai esti la putere!, sau Merg sa ii duc boierului Prima Casa), iar momentele muzicale nu fac decat sa starneasca bucuria si sa furnice manutele dornice de aplauze ale micilor spectatori.

Regia artistica: Valentin Dobrescu; Scenografia: Mihai Pastramagiu; Muzica: Alin Macovei Moraru.

Distributia: Cocosul - Mihaela Nistorica (Ramona Hriscu – Dublura), Gainusa - Mihaela Stempel, Baba - Aurica Dobrescu, Mosul, Laurentiu Vasilache, Boierul - Marius Rusu, Vizitiul - Florin Iftode.

Actorii Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache au poposit pe scena de acasa dupa o solicitanta saptamana in mijlocul copiilor suceveni, pe care i-au cucerit cu povesti, dar si cu papusile expuse la Muzeul Bucovinei.

Joi, actorii botosaneni au sustinut in fata piticilor suceveni spectacolul "Povestiri de buzunar". Fascinati de evolutia actorilor si de povestile puse in scena, copiii i-au rasplatit pe "povestitori" cu aplauze sincere.

La Muzeul Bucovinei din Suceava, pe langa spectacolul de teatru, Teatrul Vasilache a expus si papusi reprezentative din basmele copilariei, in cadrul expozitiei "Lumea papusilor". Manifestarile au fost incluse in programul din acest an al Zilelor Sucevei.

Vineri, numerosi suceveni, unii dintre ei depasind de mult varsta papusilor, au fost prezenti, incepand cu ora 17.00, la Muzeul Satului Bucovinean, pentru a-l vedea pe "Pacala in satul lui" si "Punguta cu doi bani".

Povestile jucate de actori au amuzat publicul iubitor de teatru, starnind in randul celor mici hohote de ras. In ciuda ploii, sucevenii au ramas in fata scenei amenajate in incinta "satucului muzeu" pentru a urmari deznodamantul povestilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANM, prognoză meteo de ultimă oră! Nu furtuna Ashley va face ravagii în România, ci alt fenomen!

astăzi, 08:02

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză meteo de ultimă oră pentru România. Conform experţilor, nu furtuna Ashley va face ravagii în România, ci alt fenomen ...

Botoșăneanul care și-a ucis soția în scara blocului și-a pus capăt zilelor în penitenciar!

astăzi, 07:45

Paznicii penitenciarului l-au găsit pe bărbat, în toiul nopții. Bărbatul de 54 de ani fusese închis pentru omor calificat, la sfârșitul lunii martie, când și-a ucis so...

27 septembrie pe Știri Botoșani. Botoșăneni la XFactor și Vocea României, acasă e coadă la titlurile de cetățean de onoare. Stomatolog din Botoșani condamnat în dosarul de corupție

astăzi, 07:30

27 septembrie 2008 Gellu Dorian: Matei Vișniec – Premiul Naționla de Literatură ”Ion Pillat” Incepand cu acest an, inca un premiu national de literatura a luat fiinta in jud...