PSD si PNL au votat impotriva suspendarii sedintei CJ!

PSD si PNL au votat impotriva suspendarii sedintei CJ!
Catalina Lupascu, vicepresedinte al Consiliului Judetean, a sustinut ca amendamentul depus de PNL si PSD "nu are niciun fel de ura", raspunzand astfel acuzatiilor venite din partea lui Mihai Tabuleac.

"Suntem convinsi ca veti face demersurile necesare catre Guvernul Boc, sa se uite si la judetul Botosani, nu numai la Suceava, si sa trimita banii necesari. Suntem convinsi ca veti face acest lcuru, la fel ca si anul trecut. Repartizarea sumelor, in amendamentul depus, a avut la baza legislatia in vigoare", a declarat Catalina Lupascu.

"Daca plecati de la premisa sa pedepsiti cetatenii acestui judet pentru ca va opuneti Guvernului Boc, nu este un criteriu de repartizare a sumelor", a replicat Mihai Tabuleac.

Ioan Diaconu (PDL) a propus amanarea sedintei, pentru a exista ragazul necesar studierii amendamentului depus de PNL si PSD.

"Pentru ca noua repartizare, noul amendament, sa poata fi studiat, propun amanarea cu macar 24 de ore a acestei sedinte. Daca se poate sa venim si cu argumente de ce avem au alta propunere. Colegii de la cele 2 partide sunt descumpaniti, e clar ca acest amendament s-a facut la un laborator la care au participat cel mult 2 oameni si pusi sa semnsze 16 colegi", a spus Ioan Diaconu.

"Avem nevoie de timp sa ne revenim din socul provocat in ceea ce priveste amendamentul propus, un ragaz macar sa analizam consecintele acestui amendament. Am intrat in aceasta sedinta venind de la o discutie cu reprezentantii Finantelor publice, incercam sa creionam bugetul propriu al judetului pentru 2012 si eram foarte necajit ca nu ne ieseau nicidecum cifrele, sa asiguram finantare la toate proiectele, luand in considerare propunerile din proiect. Eu va rog sa realizati ca noi aici suntem Consiliul Judetean si ne-am stabilit niste obiective si avem obligatia sa mergem pe aceste obiective. Sa nu ne omoram institutia pe care o reprezentam. Suntem consilieri judeteni si nu trebuie sa ne distrugem propriile noastre investitii", a intervenit si presedintele CJ Botosani.

Dumitru Codreanu a sustinut, de asemenea, propunerea de amanare a sedintei. "Sa lasam problema politica si haideti sa luptam pentru locuitorii judetului Botosani", a conchis Dumitru Codreanu.

"Ne-am consultat cu primarii, daca vreti ii chemam aici sa voteze si ei", a motivat Gheorghe Epuras depunerea amendamentului.

Mihai Tabuleac a supus la vot propunerea de amanare a sedintei, avand in vedere ca amendamentul a fost depus in debutul sedintei, astfel ca nu a fost timp pentru o analiza serioasa. "Este prea mare prapastie intre proiect si amendamentul propus", a mentionat Tabuleac.

PSD si PNL au votat impotriva suspendarii sedintei, astfel ca discutiile continua, luandu-se in calcul amendamentul depus. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Meseria de salvator, prezentată elevilor unui liceu din județul Botoșani! (galerie foto)

astăzi, 17:10
14

Peste 200 de tineri de la Liceul „Regina Maria” din municipiul Dorohoi au aflat, astăzi, cum pot să devină pompieri. Pașii ce trebuie urmați pentru a putea îmbrăca haina de sal...

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă: „Ne dorim ca efectivele de ordine publică să aibă o prezență vizibilă și activă în teren!” (foto)

astăzi, 15:48
78

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a convocat, luni, o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întălnirea de lucru au participat Comisar șef Costî...

Pui de bufniță salvat de jandarmii botoșăneni, după un apel la 112! (foto)

astăzi, 15:31
60

Prin grija jandarmilor botoșăneni, un pui de bufniță a ajuns pe mâini bune, la un cabinet veterinar din municipiul Botoșani, care a acceptat să îi îngrijească rănile produse,...