PSD promite marirea salariilor si Internet la tara, in programul de guvernare

PSD promite marirea salariilor si Internet la tara, in programul de guvernare

   ziare.com

Social-democratii si-au pus la punct oferta electorala pentru urmatoarele alegeri, care urmeaza sa fie prezentata si aprobata la Congresul extraordinar care are loc in weekend, la Bucuresti.

Documentul contine 100 de solutii de guvernare: pentru prima zi, prima luna si primul mandat de guvernare. Pentru inceput, pesedistii vor lansa "cartea neagra a guvernarii Boc-Basescu", dupa sase luni promit ca maresc salariile, dupa primul an ca vor mari PIB-ul, iar dupa patru ani ca vor asigura Internet la tara si vor aduce salariul minim al unui doctor sau profesor la valoarea salariului mediu pe economie.

In privinta impozitarii, cei de la PSD sustin ca impozitarea progresiva va lasa mai multi bani in buzunarele contribuabililor decat o face cota unica, scrie cotidianul Puterea.

Pentru stimularea aparitiei a noi locuri de munca, pesedistii promit zero contributii la angajator pentru 12 luni pentru locuri de munca nou create pe care se angajeaza someri/tineri/persoane peste 45 de ani cu obligativitatea mentinerii pe post inca un an.

Impactul bugetar prognozat este de 100.000 de locuri de munca echivalentul a 0,12% din PIB. Oferta PSD prevede si relansarea sistemului de licitatii publice privind achizitionarea medicamtenelor, deblocarea posturilor in sanatate, marirea redeventelor care vor aduce venituri de 0,6% din PIB, platirea datoriilor mai mari de 60 de zile catre firmele private, ierarhizarea cheltuielilor de capital, modificarea strategiei nationale de aparare a tarii in sensul scoaterii presei din categoria amenintarilor la adresa Romaniei si inghetarea pretului la energia furnizata populatiei, scrie ziare.com.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
610

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
310

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
85

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...