Protestul de la Liceul din Trușești: Reprezentanții IȘJ nu au avut cu cine discuta, la Primărie! "Domnul primar refuză să dea un drept al cadrelor didactice!"

Protestul de la Liceul din Trușești: Reprezentanții IȘJ nu au avut cu cine discuta, la Primărie! "Domnul primar refuză să dea un drept al cadrelor didactice!"
Doi inspectori din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani s-au deplasat, luni dimineață, la Trușești, acolo unde 17 cadre didactice de la Liceul Demostene Botez au refuzat să intre la ore pe motiv că Primăria nu le plătește naveta, în ciuda numeroaselor demersuri făcute și a hotărârilor judecătorești și irevocabile pe care le-au obținut.

Nici reprezentanții Inspectoratului nu au avut mai mult noroc, aceștia nereușind să discute cu primarul din Trușești, Mihai Puruhniuc. Situația este una tensionată și nu se știe când profesorii navetiști vor renunța la protest.

Domnul primar spune că nu este în localitate. Această situație care s-a creat la Trușești este de mai mult timp. Știm foarte bine că oamenii au câștigat prin hotărâre judecătorească pentru perioada 2010-2015, acum e vorba de perioada din spetembrie până la această dată la care ne aflăm. Domnul primar refuză să dea un drept al cadrelor didactice, refuză să comunice cu acestea. Noi am apelat și la Prefectură astfel încât sperăm să avem sprijin să se rezolve această problemă. Copiii au fost în siguranță, au fost sub supravegherea cadrelor didactice, numai că nu s-a mai desfășurat procesul intrusctiv-educativ", a declarat Mihaela Huncă, inspectorul general al IȘJ Botoșani.

Șefa învățământului botoșănean a făcut un apel la primarul din Trușești să respecte dreturilor cadrelor didactice.

“Noi suntem alături de cadrele didactice. Nu o singură dată, de foarte multe ori am făcut apel scris, verbal și cred că acordarea drepturilor privind naveta cadrelor didactice nu trebuie să stea doar la voia domnului primar. Cheltuielile sunt foarte mari, ajung la 3-4 milioane pe lună, salariile nu sunt foarte mari, cadrele didactice navetiste au familii și ar trebui sprijinite. Eu mai fac încă o dată apel către domnul primar să respecte legislația în vigoare  și să acorde decontarea navetei tuturor cadrelor didactice", a mai afirmat Mihaela Huncă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
316

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
454

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
582

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...