Protest în fața Primăriei Botoșani: Un sfert de secol de luptă pentru o palmă de pământ! FOTO- VIDEO

Protest în fața Primăriei Botoșani: Un sfert de secol de luptă pentru o palmă de pământ! FOTO- VIDEO
La 26 de ani de la declanşarea reîmproprietăririlor pe vechile amplasamente, o botoşăneancă încă mai umblă pe la uşi pentru a-şi recupera o suprafaţă de teren intravilan.

În condiţiile în care, spune ea, a beneficiat de sute de audienţe la conducerea Primăriei şi nimic nu s-a rezolvat până acum, Veronica Bordeianu a decis să apeleze la protest în faţa sediului municipalităţii. Cu pancarte legate de gât, bătrânica s-a aşezat pe un scaun chiar lângă intrarea în Primărie şi speră ca cineva să o asculte şi să-i dea dreptate.

"Protestez pentru o suprafaţă de teren de 30 de ari, teren predat în anii 1959- 1962 CAP-ului. În 1991, la retrocedare, mi s-a eliberat un titlu în care nu au fost trecuţi cei 30 de ari şi nici o suprafaţă de 0,25 de ari, care în 1979 am avut casă pe Manoleşti Deal şi ne-a demolat-o. Noi când am ridicat titlul, nu am ştiut de ăştia 30 de ari. Am ştiut numai de grădina în care am locuit până în 1979 şi când ne-am uitat în el, teren extravilan era, dar intravilan nu era nimic. Ne-am întors înapoi la doamna ingineră şi i-am spus că noi am mai avut şi o grădină, iar ea ne-a zis că nu am avut. Ne-a trimis la judecată şi mă judec din 1991 până acum o lună. Prin judecată am putut să recapăt grădina de 0,25 de ari", explică Veronica Bordeianu.



Secretarul municipiului, Ioan Apostu, susţine însă că municipalitatea nu deţine terenul pe care îl solicită botoşăneanca.

"Cererea doamnei Bordeianu depăşeşte competenţele materiale ale primăriei şi ale administraţiei locale. Doamna Bordeianu s-a adresat în aceeaşi problemă instanţelor de judecată, hotărârea rămânând irevocabilă în sensul în care nu i s-a dat dreptate. Doamna a avut audienţe repetate la Primăria Botoşani, dar amplasamentul, ceea ce solicită ea- un amplasament determinat, nu este la dispoziţia administraţiei locale. Amplasamentul respectiv este la fabrica de lapte, care apare ca proprietar şi care face ce vrea", explică Ioan Apostu.

Mai mult, potrivit documentelor din dosarul proprietăţii respective, rezultă că un alt moştenitor al familiei soţului botoşănencei ar fi fost împroprietărit cu suprafaţa solicitată de aceasta.



Botoşăneanca susţine însă că are dreptate în ceea ce solicită şi că terenul pe care l-a primit în compensare este extravilan şi nu intravilan, aşa cum trebuia. Ca atare, va rămâne să protesteze în faţa Primăriei până când va fi ascultată.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
119

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
472

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
183

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...