Protest de amploare, duminica, la Chisinau - Guvernul a lansat o contraofensiva inedita. Ce au decis Stefan Banica si Loredana Groza!

Platforma Civica Demnitate si Adevar a anuntat pentru duminica, 6 septembrie, organizarea unei ample manifestari de protest fata de clasa politica, in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau. De teama ca protestul ar putea degenera, Guvernul Strelet a decis sa ia masuri.

Astfel, la ora 12, aceeasi ora la care este programat sa inceapa protestul, un operator de telefonie mobila, gestionat de statul moldovean, a decis sa organizeze doua concerte gratuite, la Chisinau si Orhei, la care au fost invitate vedete din Rusia, Romania si Republica Moldova. Membrii Platformei Civice spun ca actiunea este o "diversiune a oligarhului Vladimir Plahotniuc", informeaza Jurnal.md.

De asemenea, intr-o conferinta de presa sustinuta sambata, acestia au indemnat cetatenii sa nu fie pasivi in fata unei guvernari corupte care a comis jafuri de miliarde sub paravanul integrarii europene si sa vina duminica la protest, fara frica.

Printre solicitarile Platformei se numara demisia sefilor mai multor institutii de stat, pedepsirea vinovatilor de jaful din sistemul bancar, depolitizarea Justitiei si adoptarea unor masuri fata de proprietarii unor institutiilor mass-media, informeaza jurnal.md.
Fostul ministru al Educatiei Maia Sandu a declarat ca protestul de duminica ar putea deveni un "moment de rascruce" pentru Republica Moldova, un act de nastere a unei constiinte civice, si a subliniat faptul ca actuala guvernare, prin concertele pe care le organizeaza, saboteaza incercarile de constituire a unei societati civile. Maia Sandu ii indeamna pe cetateni sa fie uniti, informeaza jurnal.md.

In acest context, mai multe vedete de dincoace si de dincolo de Prut au decis sa nu mai participe la concerte, printre ele numarandu-se Loredana Groza si Stefan Banica.

"Mesaj pentru prietenii din Chisinau: Ne face mare placere, de fiecare data, sa cantam la Chisinau pentru absolut toata lumea, dar pe data de 6 septembrie nu vom canta la Moldexpo. Motivul e unul foarte clar: eu si trupa mea, prin concertele noastre, promovam doar muzica.

Nu-mi doresc sa apar intr-un context care poate fi considerat controversat, tinand cont de faptul ca la Chisinau, pe data de 6 septembrie, vor avea loc doua evenimente publice in acelasi timp: un spectacol in aer liber si o manifestatie de protest. Nu-mi doresc, ca artist, sa fiu pus in situatia de a fi aplaudat de unii, si huiduit de altii, iar asta pe fondul unor divergente social-politice", a anuntat pe Facebook Stefan Banica, postarea sa primind aproape 11.000 de likes si peste 3.600 de share.

O decizie similara a luat si Loredana.

"Dragii mei moldoveni, Si eu sunt moldoveanca de-a voastra, va iubesc si va respect. Din pacate nu pot canta pentru voi duminica aceasta la Orhei, unde fusesem invitata la un concert in aer liber.

Stiu ca sunt momente dificile pentru voi insa nu imi doresc ca muzica si spectacolul meu sa devina un subiect de controversa politica. Va promit insa ca o sa ma intorc la voi cu multa bucurie intr-o zi mai linistita si sper sa ma primiti cu aceeasi caldura si dragoste cu care m-ati intampinat de fiecare data", a anuntat pe Facebook Loredana Groza, primind de asemenea, peste 10.000 de likes.

Si Pavel Stratan a renuntat sa mai fie prezent la concert, ca urmare a solicitarilor primite din partea fanilor sai.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de credincioși din localitățile Botoșaniului, în pelerinaj la moaștele Cuvioasei Parascheva! (foto)

Saturday, 12 October 2024

În zorii zilei, pregătiți cu apă, provizii, unii cu medicamente și îmbrăcați potrivit vremii capricioase, credincioșii din parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena&r...

Porțile subunităților ISU, deschise astăzi pentru copiii unor localități din Botoșani! (foto)

Saturday, 12 October 2024

Porțile subunităților s-au deschis pentru toţi cei care au dorit să cunoască activitatea şi misiunile instituţiei. Acțiunile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Inte...

Penitenciarul Botoșani caută furnizori de echipamente pentru dotarea instituției!

Saturday, 12 October 2024

Penitenciarul Botoșani a publicat în SEAP anunțul de participare nr. CN1073844 din 01.10.2024, în vederea încheierii contractelor de furnizare produse (dotări și echipamente). ...