PROTEST al piețarilor în fața Primăriei! "Ne dăm foc dacă nu ne ascultă" FOTO

PROTEST al piețarilor în fața Primăriei! "Ne dăm foc dacă nu ne ascultă" FOTO
Peste 20 de comercianți care își desfășoară activitatea în mini-bazarul din Piața Centrală s-au adunat, joi dimineață, în fața Primăriei Botoșani pentru a protesta împotriva măsurilor pe care vrea să le ia conducerea societății Urban Serv.

Administratorul pieței intenționează să facă o nouă sectorizare, iar comercianții din mini-bazarul de lângă Biserica "Sf. Gheorghe" să fie mutați în zona magazinului "1001 articole", în locul acestora urmând să fie aduși florarii.
 
Comercianții resping categoric această măsură și au venit să își exprime nemulțumirea în fața Primăriei.  Aceștia acuză conducerea Urban Serv de interese ascunse.

“Să ne lase unde suntem acum. Nu vrem să ne mutăm la "1001 articole" pentru că nu avem condiții acolo. Vine iarna, nu avem nicio condiție acolo", a spus o comerciantă.  

“În urmă cu nouă ani mini-bazarul a mai fost odată acolo la "1001 articole". Locatarii de acolo au făcut reclamații că este gălăgie și ne-au mutat unde suntem acum. Vor să ne mute înapoi. De ce? Înseamnă că e o șmecherie la mijloc. Ieșim în stradă, ne dăm foc, venim și facem corturi în fața Primăriei până ne ascultă și pe noi cineva", a spus un alt comerciant.

“Suntem foarte nemulțumiți. Îi rugăm pe domnii care sunt acum la conducerea Urban Serv să se informeze mai bine cu dosarele care sunt cu reclamații. Noi acolo nici nu am fost în stare să plătim chiriile și este un loc unde nu ne putem desfășura activitatea comercială așa cum trebuie. Noi încercăm să rezolvăm civilizat. În plus, unde vor să ne mute acum nu am încăpea nici jumătate din cei care suntem", a completat un alt agent economic din mini-bazar.
 
În timpul protestului din fața Primăriei și-a făcut apariția și consilierul local Cătălina Lupașcu, care a luat la cunoștință de doleanțele piețarilor.
 
"Din punctul meu de vedere este o comunicare deficitară. Sunt multe persoane implicate, aducătoare de venit la Primărie. Trebuie să se găsească soluții de comun acord. Cred că discuțiile trebuiau începute din timp, ca să se știe cum va fi reamenajată din nou piața ca oamenii să știe ce îi așteaptă", a spus Cătălian Lupașcu. 

Situația comercianților din mini-bazar se va pune în discuție în cadrul ședinței de Consiliu Local de joi, aleșii muncipali fiind cei care vor lua decizia finală în ceea ce privește noua sectorizare din Piața Centrală. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Așteptare. De Emilia-Paula Zagavei

Luni, 17 Mai 2021
73

Ca de obicei la venirea serii publicăm o nouă poezie plină de sensibilitate venită pe adresa de e-mail a redacție. Vă dorim lectură plăcută.***AȘTEPTAREde Emilia-Paula Zagavei...

Doar 11 medici de familie din județul Botoșani au început să vaccineze pacienți împotriva COVID-19

Luni, 17 Mai 2021
785

Doar un sfert dintre medicii de familie din judeţul Botoşani care s-au înscris în campania de vaccinare anti-COVID-19 au administrat, până în prezent, doze de vaccin pacien...

Un bărbat abia eliberat din închisoare a înjunghiat un consătean

Luni, 17 Mai 2021
899

Un sătean din judeţul Botoşani a fost înjunghiat în zona inimii de un bărbat în faţa unei crâşme. Motivul atacului a fost unul banal şi se pare nu exista un conflict mai...