PROTEST al piețarilor în fața Primăriei! "Ne dăm foc dacă nu ne ascultă" FOTO

PROTEST al piețarilor în fața Primăriei! "Ne dăm foc dacă nu ne ascultă" FOTO
Peste 20 de comercianți care își desfășoară activitatea în mini-bazarul din Piața Centrală s-au adunat, joi dimineață, în fața Primăriei Botoșani pentru a protesta împotriva măsurilor pe care vrea să le ia conducerea societății Urban Serv.

Administratorul pieței intenționează să facă o nouă sectorizare, iar comercianții din mini-bazarul de lângă Biserica "Sf. Gheorghe" să fie mutați în zona magazinului "1001 articole", în locul acestora urmând să fie aduși florarii.
 
Comercianții resping categoric această măsură și au venit să își exprime nemulțumirea în fața Primăriei.  Aceștia acuză conducerea Urban Serv de interese ascunse.

“Să ne lase unde suntem acum. Nu vrem să ne mutăm la "1001 articole" pentru că nu avem condiții acolo. Vine iarna, nu avem nicio condiție acolo", a spus o comerciantă.  

“În urmă cu nouă ani mini-bazarul a mai fost odată acolo la "1001 articole". Locatarii de acolo au făcut reclamații că este gălăgie și ne-au mutat unde suntem acum. Vor să ne mute înapoi. De ce? Înseamnă că e o șmecherie la mijloc. Ieșim în stradă, ne dăm foc, venim și facem corturi în fața Primăriei până ne ascultă și pe noi cineva", a spus un alt comerciant.

“Suntem foarte nemulțumiți. Îi rugăm pe domnii care sunt acum la conducerea Urban Serv să se informeze mai bine cu dosarele care sunt cu reclamații. Noi acolo nici nu am fost în stare să plătim chiriile și este un loc unde nu ne putem desfășura activitatea comercială așa cum trebuie. Noi încercăm să rezolvăm civilizat. În plus, unde vor să ne mute acum nu am încăpea nici jumătate din cei care suntem", a completat un alt agent economic din mini-bazar.
 
În timpul protestului din fața Primăriei și-a făcut apariția și consilierul local Cătălina Lupașcu, care a luat la cunoștință de doleanțele piețarilor.
 
"Din punctul meu de vedere este o comunicare deficitară. Sunt multe persoane implicate, aducătoare de venit la Primărie. Trebuie să se găsească soluții de comun acord. Cred că discuțiile trebuiau începute din timp, ca să se știe cum va fi reamenajată din nou piața ca oamenii să știe ce îi așteaptă", a spus Cătălian Lupașcu. 

Situația comercianților din mini-bazar se va pune în discuție în cadrul ședinței de Consiliu Local de joi, aleșii muncipali fiind cei care vor lua decizia finală în ceea ce privește noua sectorizare din Piața Centrală. 





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
27

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
1628

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
156

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...