Protest al cadrelor militare disponibilizate, in fata Prefecturii Botosani-FOTO

Protest al cadrelor militare disponibilizate, in fata Prefecturii Botosani-FOTO
Membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate din Botosani, alaturi de reprezentanti ai Asociatiei persoanelor fara loc de munca, ai Asociatiei Revolutionarilor din Botosani, dar si pensionari, au iesit joi in strada, pichetand sediul Institutiei Prefectului.









Fostii militari sunt nemultumiti de prevederile legislative in baza carora au pierdut gradele militare, ceea ce a dus la o scadere a veniturilor, dar si de actulalele masuri legislative pe care le iau cei de la putere.

"Am iesit pentru a demonstra impotriva masurilor abuzive luate de catre statul roman impotriva cetatenilor romani, inclusiv acel proiect de lege care a fost lansat pe site-ul Guvernului si al Ministerului, privitor la infiintarea unei facultati in limba maghiara, la Targu Mures, ceea ce aduce multe nemultumiri cetatenilor romani din acea zona. Sunt discriminati studentii romani care invata la acea Universitate. Prin tot ceea am protestat pana acum nu am obtinut mare lucru, dar vrem sa sensibilizam Guvernul Romaniei, vrem sa sensibilizam pe cei care conduc aceasta tara si mai simt un pic romaneste sa adopte masuri care sa fie in interesul cetatenilor romani", a spus Mircea Comaneci, presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.




Oamenii spun ca au iesit in strada pentru ca au ajuns la limita saraciei.

"Astazi am iesit in strada, asa cum o facem de doua luni, raliindu-ne cu reprezentantii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, care si dumnelor raspund solicitarilor pe care le avem in fiecare zi in Piata Revolutiei. Constatam ca a inceput sa scada nivelul de trai, iar oamenii aproape ca sunt in situatia de a nu mai protesta, crezand ca nu mai exista nicio speranta. Putini cati suntem noi, cautam sa aducem in atentia opiniei publice protestul nostru", a spus si Gheorghe Hreapca.

Protestul de astazi este autorizat pana la ora 15.00.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
14

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
30

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...

Lucian Trufin: „Obiectivul meu este ca pacienții din spitalele aflate în cordoonarea Consiliului Județean Botoșani să fie tratați la fel ca în spitalele private”

astăzi, 12:04
23

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, Lucian Trufin, a inclus în oferta sa electorală un program dedicat modului în care sunt tratați pacienț...