Propunere în Parlament: Pensiile speciale, eliminate pentru polițiștii, militarii, jandarmii și funcționarii publici condamnați penal!

Deputatul Andrei Lupu a depus o propunere legislativă de modificare a Legii pensiilor militare de stat prin care sunt eliminate pensiile de serviciu pentru militarii, polițiștii, jandarmii și funcționarii publici cu statut special condamnați penal pentru infracțiuni de corupție sau de serviciu.

El pune la îndoială gradul de încredere pe care ar trebui să îl avem în aceste categorii profesionale: ”Îmi este imposibil să mai înțeleg despre ce încredere discutăm atunci când oamenii de rând văd că tocmai cei care trebuie să asigure respectarea legii și ordinea publică ajung să fie condamnați penal, iar după executarea pedepsei primesc aceleași pensii crescute.”

Deputatul Andrei Lupu citează date ale Direcției Generale Anticorupție din cadrul MAI. Astfel, doar în anul 2021, 176 de lucrători ai MAI au primit calitatea de suspect.

„În 2022, numărul lucrătorilor M.A.I. declarați suspecți a crescut la 189. Cel mai recent, pe 29 ianuarie 2024, șase polițiști de frontieră au fost condamnați definitiv pentru luare de mită în formă continuată.

De asemenea, trebuie amintit că Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor, precum și Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, cuprind deja dispoziții similare, fiind eliminat dreptul la pensie de serviciu pentru membrii Parlamentului sau magistrații care au fost condamnați definitiv a unor infracțiuni de corupție sau de serviciu”, arată deputatul.

Sursa: gândul.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...