Proprietatile incredibile ale culorilor!

Proprietatile incredibile ale culorilor!
In functie de mediul in care ne-am nascut, de gusturile personale si de atitudine, fiecare nuanta de rosu, verde, galben sau albastru ne influenteaza intr-un mod unic si ne ofera posibilitatea de a ne crea propria terapie prin culoare. Vezi in articolul urmator cateva dintre efectele culorilor asupra psihicului nostru.

Cu totii stim deja ca numeroase firme cunoscute apeleaza la anumite culori pentru a-si influenta emotional consumatorii si a le trezi anumite sentimente sau instinctul de a cumpara. La fel, diferite medicamente din epoca antica erau colorate in nuante intense pentru a trata fie sufletul, fie trupul. Asadar, suntem cu totii constienti de puterea pe care o exercita culorile asupra psihicului. Insa cum putem folosi aceasta influenta pentru beneficiul personal?

Psihologii si oamenii de stiinta sunt de parere ca efectul culorilor asupra psihicului nostru depinde foarte mult de felul in care le percepem. Daca stam sa ne analizam atitudinea si reactia in fata anumitor tonuri de culoare vom observa ca suntem atrasi de anumite nuante si le respingem pe altele. Combinand culoarea preferata cu efectul ei psihologic asupra noastra putem sa ne cream propria terapie prin culoare.

Asadar…

Scade culoarea albastru pofta de mancare?


Albastrul este considerata o culoare rece insa, in acelasi timp, ea reprezinta culoarea increderii. Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca albastrul ne scade si pofta de mancare. Asadar, daca sunteti la dieta, incercati sa mancati dintr-o farfurie albastra si observati diferenta.

Ne irita culoarea rosu?


Potrivit legendelor si traditiei chinezesti, culoarea rosu este un simbol al vietii. La fel, ea este asociata si cu dragostea si pasiunea (trandafirul rosu) in numeroase colturi ale lumii. Totusi, aceasta culoare poate produce si stari de iritare si nervozitate. Atentie cum o lasati sa va influenteze starea de spirit!

Culoarea violet atrage atentia

Culoarea violet nu este o culoare “naturala, fiind cu greu regasita in natura (in functie de celelalte nuante de culoare). Astfel, violetul este un simbol pentru intelepciune, respect si autoritate. Mai mult, culoarea violet atrage foarte usor atentia celor din jur (purtati-o atunci cand doriti sa iesiti in evidenta pentru a va expune punctele de vedere).

Aduce culoarea verde bani?

Culoarea verde este culoarea sperantei (primavara, natura renaste si ne ofera noi orizonturi) insa, in acelasi timp, ea reprezinta si culoarea banilor, a puterii de cumparare. Mai mult, oamenii de stiinta au descoperit despre nuanta verde ca ea ne stimuleaza abilitatile de invatare si intelegere a notiunilor noi. Asadar, atunci cand dorim sa ne imbogatim cunostintele, vom da mai mult randament intr-o camera ai carei pereti sunt vopsiti in verde.

Puterea culorii galben

Galbenul este o culoare simbol a puterii, culoarea eu-lui increzator. In cultura mai multor civilizatii (inclusiv a noastra) galbenul reprezinta si gelozia sau separarea.

Albul, un altfel de negru?


In culturile occidentale, culoarea alb reprezinta un simbol al puritatii si serenitatii, al pacii interioare. Totusi, in culturile orientale, aceasta culoare este privita ca fiind un simbol al amaraciunii si se poarta ca si doliu.

Sursa: garbo.ro.
  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
115

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
465

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
177

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...