Propagandistul Moscovei la Chişinău: România l-a furat pe Ştefan cel Mare

Propagandistul Moscovei la Chişinău: România l-a furat pe Ştefan cel Mare
România duce lipsă de mari personalităţi şi din acest motiv şi l-a însuşit pe moldoveanul Ştefan cel Mare, declarat la un concurs televizat mai vechi drept cel mai mare român, a afirmat la Chişinău politicianul şi scriitorul rus Nikolai Starikov.

Absolvent de studii economice, Nikolai Starikov a devenit cunoscut printr-o serie de cărţi cu subiecte istorice şi în prezent este co-preşedinte al Partidului Patria Mare. Invitat la Chişinău de Clubul Mediatic Format A3, Starikov a făcut o amplă apologie Uniunii Eurasiatice coordonate de Moscova, a criticat România şi a acuzat Uniunea Europeană că intenţionează să dizolve Republica Moldova, scrie Adevarul, ediţia de Moldova.

România trădătoare

Starikov a afirmat că în decursul istoriei România a avut o atitudine duplicitară, făcând referire la faptul că în Al Doilea Război Mondial România a luptat mai întâi alături de Germania nazistă şi apoi alături de Uniunea Sovietică. Explicaţiile istoricilor români referitoare la cauzele acestei evoluţii au fost respinse de Starikov cu argumentul că nu se poate avea încredere în arhivele româneşti. Politicianul rus a subliniat faptul că în spatele României se găsesc interesele politice ale altor state care nu doresc să fie prietene cu Rusia. Starikov a făcut totuşi României oferta de a se alătura Uniunii Euroasiatice.

Uniunea Europeană – duşmanul absolut


Nikolai Starikov a susţinut că scopul Uniunii Europene este dizolvarea Republicii Moldova. Expertul susţine că integrarea in UE este este prezentată moldovenilor sub forma unei imagini frumoase care ascunde în spatele său consecinţe grave, iar Uniunea Europeană nu va acorda niciodată drepturi egale cetăţenilor Republicii Moldova şi nu va accepta produsele moldoveneşti. Politicianul rus afirmă că produsele din Republica Moldova nu îşi au locul pe piaţa de desfacere europeană: "Care ar fi motivaţia europenilor să le cumpere, dacă ei nici nu ştiu unde se află Republica Moldova, ei nici Rusia nu o găsesc pe hartă".

Conform lui Starikov UE are scopul de a crea pierderi mari demografice şi financiare în Republica Moldova: se vor reduce locurile de muncă, nu se vor construi noi întreprinderi, iar cele deja existente vor fi închise. Rezultatul acestor fapte duce la emigrarea tinerilor specialişti în alte ţări.

Moldovenii rămân moldoveni doar în Rusia

Starikov a susţinut că Uniunea Euroasiatică este singura alegere bună pentru Republica Moldova, deoarece astfel va rezolva rapid conflictele cu UTA Găgăuzia şi Transnistria. Expertul rus este convins că: "Unicul loc în care un moldovean va ramâne moldovean este Rusia".

Starikov a afirmat că Rusia nu are intenţia de a distruge sau a şterge istoria şi cultura neamului moldovenesc. Din contra ea va oferi oportunităţi mari pentru economia pentru că acest stat este în stare să comercializeze pe teritoriul său produsele moldoveneşti. Poziţia Rusiei se va schimba faţă de Republica Moldova când acest stat va avea aceleiaşi viziuni geopolitice ca şi ea, iar moldovenii în Rusia vor avea drepturi egale ca şi cetăţenii acestui stat, mai scrie sursa citata.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Perioada în care contribuabilii pot beneficia de ştergerea dobânzilor şi penalităţilor a fost prelungită cu 10 luni

Vineri, 16 Aprilie 2021
212

Perioada în care contribuabilii pot beneficia de ştergerea dobânzilor şi penalităţilor a fost prelungită cu 10 luni, până la 31 ianuarie 2022, a anunţat ministrul Finanţelor,...

Cum a ajuns să se strice în şase luni un drum proaspăt refăcut. „Mai bine nu-l asfaltau deloc”

Vineri, 16 Aprilie 2021
900

Un drum proaspăt asfaltat în judeţul Botoşani nu a rezistat decât şase luni. Asfaltul s-a crăpat pe anumite porţiuni şi au apărut şi craterele. Şefii de la Consiliul Judeţean, i...

Lucian Trufin, PSD Botoșani: „Reziliență și redresare pentru toți, mai puțin pentru Moldova!”

Vineri, 16 Aprilie 2021
281

Comunicat:Vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Senatul României, Lucian Trufin, este nemulțumit de faptul că Regiunea de Nord Est lipsește aproape cu desăvârșire din...