Promisiuni și mulțumiri către partid la învestirea noilor subprefecți (video)

Promisiuni și mulțumiri către partid la învestirea noilor subprefecți (video)

Noii reprezentanți ai Guvernului în județul Botoșani au depus jurământul, joi, în cadrul unei ceremonii organizate, în sistem videoconferință, de secretarul de stat Gheorghe Sorescu, coordonator al prefecturilor din România, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Paula Cojocariu Berențan, avocată în cadrul Baroului din Botoșani, și inginerul Tiberiu Manolache, fost administrator public al municipiului Dorohoi, au fost învestiți subprefecți ai județului, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial miercuri seară.

„Este o nouă echipă. Nu vreau să uit să îi mulțumesc pentru toată activitatea doamnei subprefect Aneta Gireadă, o activitate desfășurată pe parcursul aproape al unui an de zile, într-o perioadă pandemică, grea. Suntem în continuare în aceleași context pandemic. Starea de alertă continuă, asta înseamnă că cei doi subprefecți, tineri spre foarte tineri, vor trebui să facă față acelorași provocări, pe care le-au depășit și ceilalți subprefecți. De fapt, ne-am completat echipa de subprefecți, pentru că mai bine de jumătate de an am avut un subprefect lipsă. Cred că împreună vom reuși să realizăm, așa cum a spus și domnul ministru, toate obiectivele prevăzute în planul de guvernare, obiective care sunt foarte importante pentru cetățeni și pentru județul Botoșani”, a afirmat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a trasat o serie de așteptări privind conduita celor doi subprefecți, îndemnându-i să susțină demersurile întreprinse la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale.

„Ziua de astăzi este una deosebită pentru domniile voastre, este un moment de vârf al carierelor dumneavoastră, un moment care vă onorează, dar vă și obligă, în egală măsură. În jurământul pe care l-ați depus în noua calitate de reprezentanți ai Guvernului României în județul Botoșani, v-ați angajat să desfășurați activitatea la nivelul de importanță și demnitate pe care vi-l oferă funcția. Va trebui să dați dovadă de intransigență în respectarea și aplicarea legii. Trebuie să fiți drepți în judecată și faptă, să aveți o atitudine fermă, contra tuturor acțiunilor care nu corespund interesului general și frânează dezvoltarea comunităților locale. Totodată, vă îndemn să fiți alături de administrațiile locale și de cea județeană, să le oferiți tot sprijinul pe care îl puteți da și să vă alăturați efortului nostru general, de a urni lucrurile în sensul dezvoltării județului Botoșani”, a spus Federovici.

„Prefecții și subprefecții vin și pleacă”

Fostul subprefect Aneta Gireadă, numită în funcție în urmă cu un an, la propunerea PNL, a subliniat în repetate rânduri că funcțiile de conducere din cadrul prefecturilor depind de înțelegerile politice ale guvernării. Ea a sugerat că durata mandantului său nu a fost suficientă pentru a performa.

„Știm cu toții, firesc, că aceste numiri în funcții așa cum vin, așa și pleacă. În scurta perioadă în care am avut această funcție, de subprefect al județului Botoșani, perioadă care nu a fost ușoară, poate principala problemă a fost această pandemie, care a pus stăpânire pe întreg globul, consider că mi-am îndeplinit sarcinile de serviciu. Consider că am respectat tot ceea ce ar fi trebuit să respect prin această funcție. Consider, în aceeași măsură, că am făcut cinste partidului care m-a nominalizat, care m-a propus să dețin această funcție și că am dus la îndeplinire, în măsura în care s-a putut în această perioadă scurtă, obiectivele din planul de guvernare.

Ceea ce le doresc viitorilor subprefecți, care astăzi au fost nominalizați, le doresc sincer o perioadă mai lungă a mandatului, pentru că indiferent că ne place sau nu ne place, există acea perioadă de care avem nevoie pentru a cunoaște. Dumnealor bănuiesc că vin pentru prima dată în această instituție și în această funcție. Este nevoie de acea perioadă în care să cunoști personalul din instituție, să cunoști într-o oarecare măsură activitatea, relaționarea cu serviciile deconcentrate. Nu ai cum să performezi într-o perioadă mai scurtă de timp. Așa că din suflet le doresc să aibă un mandat cât mai lung. Vreau să mulțumesc în mod deosebit întregului personal din cadrul Instituției Prefectului. Menționez că este un colectiv extraordinar, sunt oameni deosebiți și oameni cu care poți colabora cu ușurință. Prefecții și subprefecții vin și pleacă, dar colectivul rămâne același”, a fost mesajul Anetei Gireadă.

Mulțumiri către partid și promisiuni

Paula Cojocariu Berențan a catalogat activitatea de avocat drept „slujbă în interesul cetățeanului”, vorbind despre deprinderile pe care și le-a format pe parcursul carierei. Ea a dat asigurări de bună credință și colaborare în interesul dezvoltării județului.

„Jurământul pe care l-am depus în fața dumneavoastră mă onorează, dar mă și responsabilizează în același timp, atât față de Guvernul României, cât și față de cetățenii acestui județ. Timp de 12 ani, prin natura profesiei mele, am fost în slujba cetățeanului, a celui care mi-a solicitat ajutorul. Am învățat să le ascult problemele, am învățat că fiecare persoană are propria poveste și propria dorință, însă cel mai important lucru pe care l-am învățat a fost acela că nicio dorință nu poate fi îndeplinită mai presus de litera legii.

Mulțumesc doamnei președinte și organizației județene PSD pentru sprijinul acordat în acest demers, iar mai departe mă bazez pe sprijinul domnului prefect și al tuturor profesioniștilor din cadrul instituției, pe sprijinul unităților din prima linie, al serviciilor deconcentrate, al unităților administrative și al mass-media, pentru că, din punctul meu de vedere, doar împreună putem duce mai departe proiectele care sunt deja în derulare. Am convingerea că vom forma o echipă unică și vă asigur de toată implicarea, colaborarea, buna credință a noastră, astfel încât administrațiile din județul Botoșani să funcționeze prompt în interesul oamenilor”, a spus Paula Cojocariu Berențan.

Un discurs similar a avut și Tiberiu Manolache, care a relevat un principiu de acțiune specific doctrinei social-democrate.

„Aș vrea să mulțumesc organizației județene PSD Botoșani și doamnei președinte Doina Federovici, precum și organizației municipale PSD Dorohoi, condusă de domnul primar Dorin Alexandrescu, pentru încrederea acordată. Sunt convins că jurământul depus astăzi îmi va da posibilitatea de a da dovadă, după rezultatele bune în cadrul administrației publice locale, de rezultate bune și în cadrul Instituției Prefectului. M-am ghidat mereu în viață după o sintagmă foarte dragă mie: fiecare om contează. Asigur toți cetățenii județului Botoșani că nu voi abandona niciodată problemele lor și voi face tot ce îmi stă în putință pentru a crește calitatea vieții în județ. Am convingerea unei bune colaborări cu întregul personal și toate instituțiile”, a afirmat Manolache.

 

 

 

 

 


 

 

Spune-ne opinia ta