Proiectul prin care poți plăti o amendă rutieră în 15 zile a fost aprobat

Astăzi, dacă primești o amendă rutieră, ai 48 de ore ca să o plătești la jumătate din valoarea sa. Însă lucrurile se vor schimba datorită unui proiect de lege care a fost promulgat de președintele României.

Proiectul prin care poți plăti o amendă rutieră în 15 zile a fost aprobat

Desigur, întreaga știre nu te afectează dacă respecți mereu legea și nu ești pasibil să primești o amendă rutieră. Practic, pentru șoferii corecți, care conduc cu viteza legală și urmează codul rutier, nu s-a schimbat nimic.

Însă, pentru cei care conduc cu mai puțină grijă sau cu viteze mai ridicate decât cele permise pe drumurile românești, noul proiect de lege aduce un răgaz pentru plata amenzii la un cuantum redus. În cazul în care nu a fost suficient de clar, proiectul care permite această schimbare se referă la plata a jumătate dintr-o amendă rutieră în termen de 15 zile, nu 48 de ore, de la înmânarea acesteia sau de la comunicarea procesului verbal.

Noua lege va elimina obligativitatea prin care plătitorul era nevoit să facă dovada plății către agentul constatator sau către instituția din care acesta face parte, iar asta se datorează implementării sistemului național centralizat și a contului unic de plată al amenzilor. Este un mare pas pentru reducerea birocrației din România.

Până atunci și chiar după 1 ianuarie 2019, vă sfătuim să păstrați dovada plății rovinietei, respectiv dovada plății pentru fiecare amendă rutieră pe care o primiți. Nu se știe niciodată când apare o greșeală în sistem și sunteți nevoiți să demonstrați că ați plătit la timp amenda, scrie auto-bild.ro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
768

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
363

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
102

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...