Proiectul noii legi a salarizarii, publicat: Prefectii si secretarii generali, cei mai bine platiti functionari publici!

Proiectul noii legi a salarizarii, publicat: Prefectii si secretarii generali, cei mai bine platiti functionari publici!
Presedintele, presedintii Camerei Deputatilor si Senatului, dar si liderii de grup si parlamentarii vor avea cele mai mari salarii, conform noii legi privind salarizarea bugetarilor.

Legea privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, publicata de Ministerul Muncii, prevede ca valoarea coeficientului de ierarhizare pentru clasa de salarizare 1 este de 640 lei.

Coeficientul maxim, adica 15, este acordat doar sefului statului, acesta urmand sa aiba cel mai mare salariu dintre toti bugetarii.

Printre cei mai bine platiti bugetari se vor mai afla si presedintele Senatului si presedintele Camerei Deputatilor (coeficient 14,63), vicepresedintii (14,15), secretarii si chestorii de la Senat si Camera Deputatilor (13,90), dar si presedintii in comisiile permanente, liderii de grup parlamentari, secretarii, vicepresedintii si parlamentarii, care vor avea un coeficient de 12,41.

Ministrii vor avea un coeficient de 13,90, iar ministrii delegati 13,45.

VEZI AICI PROIECTUL NOII LEGI

Prefectii si secretarii generali, cei mai bine platiti functionari publici

Dintre functionarii publici, cei mai bine platiti vor fi prefectii, cu 9,94, si secretarii generali, cu 9,46, inspectorii guvernamentali si comisarii generali avand coeficientul 9.

In cazul functiilor publice de conducere, cel mai bine platit va fi secretarul de judet (9,23), iar in cazul functiilor publice generale de executie, auditorul cu grad profesional superior care ocupa o functie publica de stat (5,10). Managerii vor avea la randul lor salarii mari, in functie de gradul profesional.

Cele mai mici salarii le vor avea referentii, debutantii, consilierii juridici si inspectorii, cu coeficienti intre 1 si 3. Un referent debutant, spre exemplu, va avea un coeficient de doar 1,19. (ziare.com)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
19

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
30

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
65

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...