Proiectul de restaurare a Manastirii Cosula, lansat oficial in prezenta staretului si a vicepresedintilor Consiliului Judetean - FOTO

Chiar daca lucrarile au inceput de ceva vreme la Manastirea Cosula, conferinta oficiala de lansare a proiectului "Restaurarea şi valorificarea durabilă a obiectivului de patrimoniu Complexul Monahal Coşula" a avut loc joi, la Hotelul Rapsodia.

Au fost prezenti vicepresedintii Consiliului Judetean, Gheorghe Sorescu si Cristian Achitei, staretul Manastirii Cosula, preot Constantin Calinic Chervase, primarul comunei Cosula, Mircia Acatrinei, dar si viceprimarul municipiului Botosani, Catalina Lupascu.

"Este un proiect foarte important pentru Consiliul Judetean. Aduc multumiri speciale colectivului de la Consiliul Judetean, cu o multumire in plus parintelui staret. Daca cineva s-a implicat foarte mult, acesta a fost parintele staret. Am o mare bucurie ca lucrarile au inceput", a declarat Gheorghe Sorescu.  

Cristian Achitei s-a aratat bucuros de faptul ca strategia de turism a judetului Botosani se pune in practica.

"Ma bucur ca dupa 5 ani de la semnarea raportului de specialitate care pornea acest proiect, astazi particip si la conferinta de lansare. Strategia de turism a judetului Botosani se pune in practica si e bine ca se leaga Manastirea Vorona, de Manastirea Tudora, aproape este finalizat drumul judetean de la Vorona. Proiectul de la Cosula a fost legat si de modernizarea drumului judetean", a precizat Cristian Achitei.



Preotul Constantin Calinic Chervase, staretul Manastirii Cosula, spera ca pelerinii sa ajunga si la Cosula in turul lor prin tara.

"Dupa multi ani de asteptare am demarat aceasta lucrare. Speram ca lucrurile sa decurga bine si vom ajunge la finalul acestor lucrari. Nădăjduim că Mănăstirea Coşula, după reabilitarea acestui obiectiv, va deveni un important obiectiv turistic pentru judeţul Botoşani în care vom reuşi să atragem numeroşi turişti şi pelerini care să viziteze şi să ajungem şi noi mai departe cu judeţul Botoşani în cuprinsul ţării noastre. Nouă, Mănăstirea, ne revine să ne rugăm ca lucrările să decurgă bine până la sfârşitul restaurării şi consolidării Mănăstirii Coşula", a spus si parintele staret Constantin Calinic Chervase.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană şi are o valoare totală de 19 milioane de lei.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime a reacționat după FC Botoșani - Rapid: ”Băiatul meu de suflet!”

astăzi, 20:53

Valeriu Iftime a vorbit imediat după meciul cu Rapid și a ținut să puncteze faptul că portughezul Aldair l-a dat pe spate în urma evoluției sale împotriva giuleștenilor. De aseme...

FC Botoșani – Rapid 2-0, VICTORIE mare pe Municipal!

astăzi, 20:11

Aproape 5000 de suporteri au fost prezenți la meci, suporterii înfruntând ploaia și aplaudând succesul fotbaliștilor botoșăneni, antrenați de Liviu Ciobotariu. Rapid a benefici...

Vești bune pentru șoferi: Modul de aplicare a amenzii pentru lipsa rovinietei va fi schimbat

astăzi, 19:20

Documentul prevede o perioadă de 24 de ore pentru plata taxei pentru drumurile naționale. Proiectul de lege a primit deja aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură și va ajun...