Proiectil găsit de o botoșăneancă în grădină, au fost chemați urgent pirotehniștii!

O femeie a găsit, în timp ce săpa în grădină, un obiect ce părea a fi un proiectil. În momentul în care a văzut muniția, a cerut ajutorul autorităților.

S-a întâmplat seara trecută în orașul Ștefănești, județul Botoșani.

La fața locului s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că este vorba despre un proiectil perforant, calibru 23 mm, în perfectă stare de funcționare. Acesta a fost ridicat, transportat și depozitat în siguranţă, în poligonul militar de la Copălău, urmând să fie distrus.

Dacă se întâmplă să găsiți obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce seamănă cu elemente de muniţie neexplodată trebuie să respectați următoarele reguli:

          - să nu le mișcați de pe locurile pe care se află;

          - să nu le desfaceți şi să nu le predați operatorilor economici;

          - să nu le introduceți în clădiri, încăperi sau locuinţe;

          - să nu le folosiți pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

          - să nu le loviți, să nu le tăiați şi să nu le demontați;

          - să nu folosiți focul deschis în apropierea acestora.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

Saturday, 5 October 2024

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

Saturday, 5 October 2024

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

Saturday, 5 October 2024

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...