Proiecte in valoare de 16,8 milioane de euro aprobate de consilierii judeteni!

Consilierii judeteni botosaneni au aprobat luni proiecte in valoare totala de 16,8 milioane de euro, vizand executia Vamii Radauti Prut, reabilitarea unui drum judetean limitrof granitei, a Muzeului Judetean si intarirea capacitatii de interventie in situatii de urgenta, proiectele ce urmeaza sa fie depuse la sfarsitul lunii in curs pentru accesarea finantarilor oferite prin Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova.

In forma aprobata de consilieri, documentatiile ofera detalii despre investitiile pe care reprezentantii judetului si le-au propus a fi realizate cu ajutorul Uniunii Europene.

Pentru Vama Radauti-Prut, specialistii au planificat suprainaltarea platformei pe care urmeaza sa se realizeze constructia, zona fiind situata in vecinatatea Prutului si declarata inundabila. Este vorba despre o suprafata totala de 15.000 metri patrati ce vor trebui sa fie inaltati la peste opt metri fata de nivelul terenului. Componentele institutiei de granita vor consta in punct vamal, copertina, grup sanitar public, zona pentru control amanuntit, zece cabine de control, post trafo-generator, rezervor de apa, statie de pompare, hidrofor si statie de epurare.

Drumul judetean vizat prin Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova leaga localitatile Cristinesti, Baranca, Fundu Hertii, Racovat are o lungime de zece kilometri si se continua dincolo de granita pe inca sase kilometri.

Reabilitarea Muzeului Judeţean este propusa de un alt proiect ce vizeaza si o serie de dotari, crearea unei sectii de arta si organizarea unor activitati in colaborare cu partenerul de peste granita.

Intarirea capacitatiii de interventie in situatii de urgenta include reabilitari, extinderi si dotari pentru Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, dintre acestea facand parte si un sistem de avertizare si alarmare cu sirene electronice.

Fiecare proiect presupune un parteneriat cu instituţiile similare din Cernauti, Chisinau, Herta sau Briceni, iar partea financiara reprezentand contributia Consiliului Judetean pentru cele cinci investitii depaseste 2,5 milioane de euro.

"Poate speria suma, dar banii vor trebui alocati pe parcursul a doi sau trei ani, perioada de implementare a proiectelor. Trebuie sa fim curajosi, pentru ca alta solutie nu avem. Daca nu vom beneficia de fondurile POC, vama de la Radauti Prut n-o vom putea realiza, aceasta fiind singura posibilitate de finantare", a precizat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
181

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
183

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
265

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...