Proiecte de 100 de milioane de euro pentru municipiul Botoșani! Vezi care sunt cele mai importante

Proiecte de 100 de milioane de euro. De asta ar urma să aibă parte în următorii zece ani municipiul Botoșani, portofoliul fiind de nu mai puțin de 60 de proiecte, după cum a anunțat primarul urbei, Ovidiu Portariuc.

În perioada următoare, cele mai importante proiecte, pentru care se dorește atragerea de fonduri europene în vederea implementării, vor fi prezentate de șefii din Primărie.

“Primele zece proiecte care sunt cele mai avansate, inclusiv cu partea de studii realizate, vom încerca să le facem cât mai accesibile populației pentru a ști la ce să se aștepte în următorii 3-4 ani pentru că proiectul nostru se întinde pe zece ani. Vom începe cu transportul public local, care este cel mai important proiect, urmat de reabilitarea termică a clădirilor publice, continuarea reabilitării termice a clădirilor private, regenerare urbană în două cartiere, asta înseamnă refacerea completă a cartierelor respective, de la alei, spații verzi, dotări edilitare", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Cu un nou Consiliu Local, edilul-șef al municipiului Botoșani speră să fie implementate și proiectele pentru la care actualii aleși municipali se împotrivesc.

“Vom ajunge inclusiv la acel proiect propus în Piața Revoluției, cu realizarea unei parcări subterane și a unei adevărate piețe publice aici, dar e un proiect mai de durată, că am văzut că a stârnit unele reticențe din partea consilierilor și nu am putut încă să angajăm un studiu de fezabilitate. Neavând acum majoritate în Consiliul Local, aștept ca într-un an de zile, cu un nou Consiliu Local, să putem da drumul și la celelalte proiecte", a mai afirmat Ovidiu Portariuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare și educare preventivă, realizate de ISU Botoșani în trei unități școlare din județ! (foto)

Friday, 11 October 2024

Peste 700 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar au participat, astăzi, la mai multe activități de informare și educare preventivă desfășurate de pompieri la Școala Gimnazială nr. 4 ...

Primăria Botoșani, partener în Campania de iluminat architectural „Ziua Părinților de Îngeri”! (foto)

Friday, 11 October 2024

În semn de solidaritate cu familiile care au suferit astfel de pierderi, mai multe clădiri emblematice din 13 orașe din țară vor fi iluminate în culorile roz și bleu, simboluri ale sp...

S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Lebăda și satul Curtești! (foto)

Friday, 11 October 2024

Această investiție a fost solicitată de rezidenții din zonă încă din anul 2019, prin interpelări în Consiliul Local și adrese scrise. În urma acestor solicitări, Primăria B...