Proiect avand ca obiect ocuparea prin masuri active in judetul Botosani, in parteneriat cu AJOFM

SC Fed Consult SRL lansează proiectul "Ocupare prin măsuri active în judeţul Botşani", finanţat de Uniunea Europeană prin "Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013", Axa Prioritară 5 "Promovarea măsurilor active de ocupare" Domeniul Major de Intervenţie 5.1 "Dezvoltarea şi implementarea măsurilor ative de ocupare".
 
Proiectul este derulat în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru  Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani, Asociaţia PRO EST – organizaţie neguvernamentală acreditată în servicii specializate de ocupare şi Institutul European de Adminstraţie Publică –EIPA din Olanda. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 23 luni, începând cu octombrie  2010, în Regiunea N-E, Judeţul Botoşani.

Proiectul îşi propune ca obiectiv general creşterea capacităţii de ocupare prin dezvoltarea de măsuri active integrate pentru facilitarea accesului pe piaţa muncii a persoanelor fără loc de muncă.

Activităţile derulate în cadrul proiectului vor conduce la  reducerea şomajului de lungă durată prin furnizarea serviciilor de informare-consiliere, mediere şi formare profesională cu integrarea activă a grupului ţintă pe piaţa muncii; Dezvoltarea competenţelor prin formarea profesională a grupului ţintă va conduce la creşterea gradului de integrare profesională şi ocupaţională, implicit îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi creşterea nivelului de trai în Judeţul Botoşani; Dezvoltarea mediului antreprenorial prin formare profesională, consultanţă şi asistenţă antreprenorială. Prin intermediul proiectului grupul ţintă va fi conştientizat, instruit şi specializat, va şti să organizeze afacerea, să respecte legislaţia în vigoare, să aplice metode şi tehnici de marketing şi management.

Grupul ţintă vizat de proiect este format din 220 de persoane (30% femei şi 15% persoane peste 45 de ani) din care 187 şomeri tineri şi adulţi de scurtă şi lungă durată; 33 persoane inactive şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din zonele urbane şi rurale ale judeţul Botoşani.

Necesitatea proiectului a survenit  ca urmare a identificării nevoilor specifice privind dezvoltarea măsurilor active de ocupare; facilitarea accesului la educaţie şi formare; promovarea culturii antreprenoriale.

Îndeplinirea obiectivelor propuse se vor realiza prin activităţi precum:
oFurnizarea serviciilor de informare-consiliere profesională personalizate, incluzând aspecte privind egalitatea de şanse şi de gen, pentru 220 persoane din Judeţul Botoşani, prin întocmirea dosarelor individuale de consiliere.
oServicii de FPC modernă pentru 120 persoane fără loc de muncă, în funcţie de cerinţele identificate pe piaţa muncii şi corelate cu furnizarea serviciilor de ocupare, prin organizarea a 6 cursuri de formare profesională.
oServicii de consultanţă şi asistenţă antreprenorială pentru 100 de persoane, cu furnizarea de servicii de formare în Competenţe Antreprenoriale pentru 40 persoane.
oServicii de mediere a muncii, inclusiv prin utilizarea TIC, cu aplicarea de bune practici europene, elaborarea a 120 de planuri individuale de mediere şi plasarea în muncă a minim 11%  persoane formate profesional.
oAcţiuni şi intervenţii transnaţionale cu organizarea a 3 vizite de lucru şi dezvoltarea a 3 studii transnaţionale comparative în domeniul ocupării şi antreprenoriatului pentru incluziunea şi ocuparea şomerilor de lungă durată.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
51

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
57

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
37

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...