Programul "Spaţii verzi", ediţia 2014

Programul "Spaţii verzi", ediţia 2014
Suma disponibilă pentru anul 2014 este de 214.065,00 lei. Suma maximă ce poate fi cerută pentru un proiect este de 9.000 lei. Data limită de depunere a cererilor de finanţare: 18 februarie 2014, ora 16.00.

MOL România, în parteneriat cu Fundaţia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc, a lansat, pe 21 ianuarie 2014, cea de-a 9-a ediţie a programului "Spaţii verzi" -  program ce urmăreşte implicarea comunităţilor în proiecte de înfiinţare, amenajare şi reabilitare de spaţii verzi publice şi educaţie ecologică.

Programul este destinat organizaţiilor neguvernamentale din România în parteneriat cu instituții de învățământ, instituţii publice, asociații de proprietari din oraşe şi municipii. Se pot solicita fonduri pentru înfiinţarea şi reabilitarea parcurilor publice, terenurilor de joacă, parcurilor şcolilor. 

Suma disponibilă pentru anul 2014 este de 214.065,00 lei. Suma maximă ce poate fi cerută pentru un proiect este de 9000 lei.

Data limită de depunere a cererilor de finanţare: 18 februarie 2014, ora 16.00. Proiectele trebuie derulate într-o perioadă maximă de 5 luni (aprilie – august 2014). Data de începere a proiectelor poate fi cel mai devreme: 14 aprilie 2014.

Contribuţia organizaţiei solicitante la realizarea proiectului va fi de minim 20% din bugetul total şi poate fi parţial sau integral în fonduri şi/sau în natură.

Îndrumarul şi cererea de finanţare se găsesc pe site-ul www.repf.ro sau la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani.

În ediţiile anterioare ale programului au fost finanţate 11 proiecte ale organizaţiilor neguvernamentale din municipiile Botoşani şi Dorohoi.

"Este o oportunitate importantă pentru  organizaţiile neguvernamentale de a obține o finanțare în domeniul protecției mediului. Așa cum este precizat în ghidul de finanțare activitățile eligibile care pot fi desfășurate sunt: înfiinţarea sau reabilitarea spațiilor verzi, amenajarea sau reabilitarea curţilor interioare a imobilelor de locatari, activităţi de educaţie ecologică non-formală, concursuri sau expoziții cu tematică de mediu. Proiectele de acest fel au un rol important în dezvoltarea comunităţilor locale, prin stabilirea și dezvoltarea unor parteneriate de succes între organizaţiile neguvernamentale  şi cetățeni", a declarat directorul executiv al APM Botosani, Eugen Mateciuc.

Comunicat de presa

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
389

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
242

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
63

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...