Profesorii, la capatul rabdarii: Vor sa inghete anul scolar

Profesorii, la capatul rabdarii: Vor sa inghete anul scolar
Sindicalistii din invatamantul preuniversitar solicita chiar si inghetarea anului scolar, pe fondul nemultumirilor privind nivelul scazut al salarizarii, a declarat vineri, la Botosani, Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).

 Liderul FSLI a cerut Guvernului sa gaseasca solutii pentru majorarea salariilor cadrelor didactice debutante, la fel cum a gasit solutii pentru medicii rezidenti.

 "Profesorii tineri nu mai vin in sistem. Cu 50-60 lei cat vor primi in plus, nu o sa-i determine pe tinerii performanti sa vina spre invatamant. Se spune ca nu sunt bani, dar exista categorii privilegiate.

 O greseala pe care a facut-o actuala putere si este inexplicabil si care da foarte rau este aceea de a rasplati clientela politica. Din moment ce ai pus 25% din venitul directorilor pentru cei care sunt in AGA, este clar ca aici, in AGA, nu intra decat cei care sunt implicati politic", a afirmat Hancescu.

 El a reiterat ca saptamana viitoare va incepe consultarea membrilor de sindicat cu privire la declansarea unei greve generale. Oficialii FSLI prezenti vineri la Botosani au afirmat ca greva generala va fi declansata doar daca va exista o majoritate solida in randul membrilor de sindicat, in conditiile in care "greva generala inseamna a nu-ti primi salariile pe perioada protestului".

 Hancescu a anuntat joi ca membrii FSLI vor fi consultati printr-un referendum daca sunt de acord sau nu cu declansarea unei greve generale in educatie.

 "Parlamentarii de la Putere, alesi si de salariati din invatamant, nu au vointa de a curma politica de subfinantare a invatamantului, pe care a practicat-o si fosta Putere", a sustinut presedintele FSLI, Simion Hancescu, intr-un comunicat. Liderul FSLI a adaugat ca toti salariatii din invatamant au venituri cu 20% mai mici fata de cele din 2009, cand s-au taiat 25%, desi reprezentantii Guvernului sustin contrariul.

 "Daca nu se va gasi o solutie ca salariile sa creasca, lucrurile se vor complica foarte mult. Acum mai este o sansa, la votul in Parlament privind bugetul pentru anul 2014. Sansa unei educatii performante este in mainile senatorilor si deputatilor, daca intr-adevar vor binele acestui sector", a mai punctat liderul FSLI in comunicatul mentionat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
173

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
173

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
254

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...