Profesorii ii cer prefectului sa coboare sa discute cu ei!

Profesorii ii cer prefectului sa coboare sa discute cu ei!
Peste 400 de profesori protesteaza in acest moment in fata Prefecturii Botosani, scandand impotriva Guvernului si cerand sa li se respecte drepturile salariale.

Dascalii saluta decizia Prefecturii Botosani de a dispune controale in scoli si la ordonatorii de credite, apreciind ca aceasta masura se impunea de multa vreme. 



Liderul de sindicat de la Colegiul National "A.T.Laurian" spune ca astfel se vor identifica problemele care au creat aceasta situatie.

"Noi nu avem nevoie de procente, vrem salariile integral, pentru ca am muncit o luna intreaga. Cam tarziu aceste controale dispuse de Institutia Prefectului! Este o masura buna, care trebuia luata cu mult timp inainte de a se ajunge aici. Apreciem ca in sfarsit se cauta sa se vada unde si cum au aparut toate aceste probleme", a mentionat Corneliu Rusu Apopei, lider SIP FEN in cadrul Colegiului National "A.T.Laurian".

Profesorii sunt siguri ca exista bani si cer sa primeasca salariile integrale. "Bani sunt, noi suntem pedepsiti pentru ce au castigat judetene Botosani si Suceava si vor sa nu mai castige si celelalte judete. Sa nu se spuna ca nu sunt bani, noi ne vrem salariile pe toata luna. Este treaba lor sa faca controale, nu ne privesste pe noi, ca simple cadre didactice", a declarat Paul Ungureanu, profesor la Liceul de Stiinte ale Naturii "Grigore Antipa".



Liderul SIP, Maria Tirpigan, a propus ca o delegatie a dascalilor sa mearga sa discute cu prefectul, insa profesorii au reactionat revoltati, solicitand ca prefectul Cristian Roman sa coboare si sa discute cu ei. Cu toate acestea, o delegatie a acceptat sa urce in biroul prefectului.



Totodata, Liviu Axinte, liderul LSI, a acuzat presiuni dure in scoli din partea ISJ, care ar actiona asupra directorilor.

"Avem semnale cu exercitarea diverselor forme de presiune asupra directorilor scolilor, sunt fortati sa actioneze impotriva oamenilor, desi ei sunt directori care trebuie sa apere interesele oamenilor, nu sa fie impotriva. Aceste presiuni vin pe linia ISJ. Noi suntem alaturi de cadrele didactice. Hotararea de continuare a protestelor este a lor exclusiv, nu vom incerca sa le impunem o solutie pe care nu vor sa o accepte", a declarat Liviu Axinte.

Profesorii au inceput mitingul cu intonarea imnului de stat al Romaniei. 



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
16

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
14

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
53

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...