Profesorii botosaneni sunt nemultumiti de sumele oferite de minister, dar se vor prezenta la bac!

Profesorii botosaneni sunt nemultumiti de sumele oferite de minister, dar se vor prezenta la bac!
Plata profesorilor pentru supraveghere sau pentru corectarea lucrarilor de bacalaureat, diminuata cu pana la 50% fata de anul trecut, a starnit nemultumirea sindicatelor botosanene.

Presedinta Sindicatului Invatamantului Preuniversitar condamna aceasta hotarare a Ministerului Educatiei, spunand ca este o bataie de joc, o desconsiderare a scolii romanesti.

"Negocierile cu Ministerul Educatiei vizavi de plata colegilor care corecteaza sau supravegheaza la bacalaureat au esuat. Din motivul crizei financiare actuale ministerul a spus ca nu are alta modalitate de plata decat un anumit coeficient, un anumit procent. De asta au aparut nemultumiri in masa, in randul cadrelor didactice", a declarat Maria Tiprigan, lidera SIP.

Desi banii pentru participare la bacalaureat nu sunt pe placul unor profesori, totusi, sunt cadre didactice care se multumesc si cu putin.

"Colegii nostri sunt liberi sa faca ce doresc, adica daca vor sa mearga - bine, daca nu - nu. Sunt colegi care se duc, nu exista o solidaritate printre cadrele didactice din invatamantul botosanean. Parerile sunt impartite, pentru ca sunt si profesori saraci, care au foarte multe datorii. Noi condamnam atitudinea guvernantilor, mai ales ca noi am votat schimbarea. Noi condamnam aceasta bataie de joc, este o desconsiderare a scolii romanesti, cum mai vor performante, sa inlature mafia, sa elimine coruptia?", a precizat lidera SIP.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
5

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
337

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
369

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...