Au fost stabilite comisiile pentru bacalaureat!

Au fost stabilite comisiile pentru bacalaureat!
Astazi, in jurul orei 10.00, la Inspectoratul Scolar Judetean Botosani a avut loc tragerea la sorti computerizata in vederea stabilirii comisiilor pentru examenul de bacalaureat, care va debuta luni, cu proba orala la limba romana.

Tragerea la sorti a fost facuta in prezenta reprezentantilor sindicatelor botosanene.

"A fost foarte corect, s-a respectat metodologia. Pentru judetul nostru sunt suficienti profesori pentru bacalaureat, pentru ca oamenii sunt in criza de bani si se duc si pentru putin, eu, personal, nu m-as duce", a conchis Maria Tiprigan.

Reamintim ca, in 2006, 16 profesori corectori de la Botosani au fost sanctionati pentru note supraevaluate la bacalaureat si, unii dintre ei, au primit interdictie de a participa in comisii timp de 3 ani de zile. Astfel, intrucat 2009 este cel de-al treilea an in care sanctiunea este valabila, profesorii respectivi ar trebui sa se afle sub interdictie.

Printre profesorii care au acordat, atunci, cu 2,5-3,5 puncte mai mult elevilor se aflau opt dascali care au corectat lucrarile de la Colegiul National Mihai Eminescu din Botosani.

Lucian Baleanu si Ciprian Manolache au supraevaluat cate cinci lucrari cu 2,5-3,5 puncte, iar Marius Chis, Liana Turcu, Elena Agachi, Cornelia Popescu, Aspazia Aiorgulesei si Mihaela Balta au supraevaluat cu acelasi numar de puncte cate o lucrare la limba si literatura romana. In cazul acestora s-a propus, la momentul respectiv, diminuarea salariului cu 15%, timp de sase luni de zile, si interzicerea participarii la examene timp de trei ani.

De asemenea, Viviana Leonte, Constantin Ceuca si Gabriela Simionescu, care au supraevaluat cate doua lucrari cu 1,5-2,5 puncte si Carmen Dulgheriu, Vasile Pop, Carmen Hrituc, Luminita Stoica si Nina Hrapciuc, care au supraevaluat cate o lucrare cu 1,5-2,5 puncte, au primit avertisment si li s-a interzis sa participe,  timp de un an, in comisii de examinare. 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
1

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
17

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
56

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...