Profesorii botosaneni nu mai vor greva generala: "Exista posibilitatea sa facem un miting", transmit liderii de sindicat!

Profesorii botosaneni nu mai vor greva generala: "Exista posibilitatea sa facem un miting", transmit liderii de sindicat!

 LIVIU AXINTE  

Greva generala a profesorilor, la nivelul judetului Botosani, s-ar putea transforma intr-un miting, dat fiind ca sunt destule cadre didactice care nu isi doresc o astfel de actiune de protest.

Potrivit presedintelui Ligii Sindicatelor din Invatamant, Liviu Axinte, din datele centralizate pana acum din scoli, referitoare la referendumul privind declansarea grevei generale, reiese ca ponderea celor care doresc o astfel de forma de protest este cam aceeasi cu cei care nu isi doresc intreruperea activitatii.

"Nu avem inca rezultatele integral, insa din ce avem pana acum, situatia este echilibrata. Am discutat si cu celalalt sindicat ideea ca daca reusim sa facem actiunea, sa o facem impreuna astfel incat intr-adevar actiunea de protest sa aiba impact. Nu ar avea impact o actiune in care unii intra la ore, iar altii stau. Ca orice actiune de revendicare, pentru a avea succes trebuie sa fie bazata pe o participare larga, in care scolile intr-adevar sa fie inchise. Am discutat si cu doamna Tiprigan si exista posibilitatea ca, in cazul in care nu avem o sustinere larga pentru forma aceasta de protest, sa facem altceva, un miting", a spus Liviu Axinte, liderul LSI Botosani.

El a mai precizat ca unii profesori nu isi doresc greva pentru ca s-a vazut lipsa de solidaritate a celor din sistem, la protestele anterioare, cum a fost anul trecut cand au protestat doar profesorii din Botosani si Suceava.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
258

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
66

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
579

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...