Buhaianu: "Consilierii judeteni PSD si PNL - scapati din frau sau pusi sa distruga judetul?"

Buhaianu: "Consilierii judeteni PSD si PNL - scapati din frau sau pusi sa distruga judetul?"

CATALIN BUHAIANU

Deputatul PDL de Botosani Catalin Buhaianu condamna situatia in care a ajuns bugetul judetului din cauza consilierilor PSD si PNL care isi bat joc de proiectele europene, investitiile in judet si directia judeteana de drumuri si poduri. Acesti consilieri incalca cu nepasare legea si dispun de banii Botosaniului ca de cei din propriul buzunar, se arata intr-un comunicat de presa remis de cabinetul parlamentar al deputatului Catalin Buhaianu.

"Este inadmisibil, imoral si ilegal ca intr-un an in care multe proiecte cu finalizare europeana sunt aproape de final, cei din PSD si PNL sa le blocheze total. Pentru ca in aceasta situatie s-a ajuns dupa ce consilierii au refuzat in ultima zi a lunii ianuarie sa revoce hotararea 1/2012, hotarare ce incalca flagrant nu una, ci doua legi: cea a bugetului de stat pe 2012 si cea privind finantele publice locale", afirma deputatul Catalin Buhaianu.

Este anormal, se mai arata in comuncatul de presa, ca din cele peste 13,6 milioane de lei impartite, municipiul Botosani, care are multe proiecte in derulare, sa primeasca doar 258.000 de lei, mai putin decat cel putin sapte comune. Si asta in conditiile in care Dorohiului i s-a alocat o suma de sase ori mai mare, adica 1,259 milioane de lei. Mai mult decat atat, Consiliul Judetean a ramas fara bani pentru intretinerea drumurilor judetene, si asta acum, cand zapada si inghetul ne-au dat tuturor de furca.

"Acesti bani erau absolut necesari pentru echilibrarea bugetelor si reprezentau aportul statului la veniturile judetului Botosani. Insa, prin hotararea nr.1 din 9 ianuarie, consilierii PSD si PNL i-au impartit cum vor ei, fara a tine cont de nici un criteriu logic sau legal. Nu doar prefectul a atacat in contenciosul-administrativ decizia, la fel au procedat si autoritatile din comuna Calarasi, care, culmea!, au primit jumatate din suma alocata municipiului Botosani", a completat deputatul botosanean.

Deputatul PDL de Botosani Catalin Buhaianu intentioneaza sa aduca in plenul Parlamentului Romaniei situatia anormala de la Botosani.

"Cineva trebuie sa raspunda pentru aceste decizii haotice! Voi avea o declaratie in plenul Parlamentului si le voi cere lui Ponta si lui Antonescu sa declare public daca ei au dat ordin ca Marcu si Turcanu sa distruga judetul Botosani! Insa, daca cei doi semipoliticieni din Botosani au facut de capul lor, atunci sa fie demisi sau sa isi dea demisia chiar Ponta si Antonescu pentru bataia asta de joc! La Botosani nu exista opozitie democratica, ci o haita de fiinte asemanatoare la forma cu omul, dar care nu au nici creier, nici constiinta si nici morala!", a incheiat deputatul Catalin Buhaianu.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
113

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
354

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
738

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...