Profesorii botosaneni nu mai sunt interesati de distinctiile "Gheorghe Lazar"!

Profesorii botosaneni nu mai sunt interesati de distinctiile "Gheorghe Lazar"!
Pentru acest an, doar opt dosare au fost depuse de cadrele didactice pentru acordarea distinctiilor "Gheorghe Lazar", in comparatie cu anul trecut, cand au fost depuse peste o suta de dosare, doar ca in 2009 aceste premii banesti nu au mai fost acordate din cauza unei erori de la Ministerul Educatiei, astfel ca numarul dosarelor de anul trecut au fost reportate pentru acest an.

"Mai sunt de anul trecut peste 100 de dosare, vina pentru ca nu s-au mai acordat aceste distinctii in 2009 ii apartine fostului ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, care a semnat tabelul venit din Botosani mult prea tarziu pentru ca el sa poata fi valorificat si iata ca este un report. Acordarea acestor distinctii este limita de 6% din numarul total de cadre didactice cu gradul I din judet", a spus Daniel Botozatu, inspectorul general adjunct al ISJ Botosani.

Distinctiile "Gheorghe Lazar", clasa I, inseamna 20% din valoarea anuala a salariilor si se acorda o singura data la interval de cinci ani, pentru gradele didactice cu peste 20 de ani vechime, pentru clasa a II-a se acorda o suma egala cu 15% din valoarea anuala a salariilor si se acorda pentru cei cu minimum 15 ani vechime, iar pentru clasa a III-a se acorda 10% din valoarea anuala a salariilor si se acorda pentru cei cu minimum 10 ani vechime.

Pana pe 30 septembrie comisia de evaluare trebuie sa afiseze lista solicitantilor in ordinea descrescatoare a punctajelor, apoi contestatiile se pot depuse la ISJ in termen de trei zile calendaristice de la data afisarii rezultatelor. Pana pe 5 octombrie comisia trebuie sa analizeze contestatiile si sa afiseze lista finala pe care o trimite la Ministerul Educatiei.

"Anul trecut au fost multe dosare, probabil ca multi colegi s-au demoralizat ca au vazut ca anul trecut, desi au depus, nu au luat aceste gradatii. Nu cred ca este vorba de dezinteres, cat este lipsa de speranta a oamenilor ca vor reusi", a adaugat Botezatu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
112

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
73

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
93

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...