Profesorii botosaneni fara sentinte judecatoresti nu vor primi majorarile salariale din 2008!

Profesorii botosaneni fara sentinte judecatoresti nu vor primi majorarile salariale din 2008!
Cadrele didactice care nu au obtinut restantele salariale, ce ar fi trebuit acordate de la data de 1 octombrie 2008, prin hotarari judecatoresti, vor trebui sa deschida actiuni in instanta pentru a beneficia de respectivele drepturi.

Presedintele Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, Maria Tiprigan, sustine ca aceste drepturi ar fi trebuit platite tuturor profesoilor, fie ca au sau nu au sentinte definitive, insa oficialii Ministerului Educatiei au anuntat ca se platesc doar celor care au obtinut hotarari judecatoresti.

Tiprigan spune ca acest lucru este o noua lovitura data invatamantului, pe langa faptul ca respectivele drepturi, care vizau majorarile salariale, se acorda in transe.

"Procurorul general al Romaniei s-a sesizat din oficiu, in interesul legii, si a spus ca nu e nevoie de procese pentru scolile care nu au deschis in instanta asemenea actiuni. Iata ca nu se ia in seama aceasta subliniere, care a aparut oficial. Cei care nu se regasesc in hotararile judecatoresti, nu vor lua niciun leu. Ne-a surprins in modul cel mai neplacut aceasta veste. A avut loc o intalnire cu noul ministru al educatiei si s-a subliniat acest aspect, ori noi le-am spus colegilor ca pot beneficia de aceste drepturi, deoarece s-a creat un precedent. Si nici nu ar fi fost nevoie sa mergem la instanta. Ori s-a spus clar, numai cei care au hotarari. In concluzie, noi incepand de acum vom demara procese pentru colegii care au fost omisi din hotarari, din diverse motive, va trebui de urgenta sa facem aceste procese, pentru ca legea 221 se aplica de la 1 octombrie 2008 si acum suntem in 2012", a spus Maria Tiprigan, presedintele SIP Botosani.

Aceste restante urmeaza a fi achitate, in transe pana in anul 2016, respectiv 5% din valoare în 2012, 10% - în 2013, 25% - în 2014, 25% - în 2015 şi restul de 35%, în 2016.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
119

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
472

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
183

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...