Profesori din Franta, in vizita la Botosani

Profesori din Franta, in vizita la Botosani
Mai mult profesori din Franta se afla zilele acestea in vizita la Botosani. In perioada 27 februarie-10 martie, Inspectoratul Scolar Judetean Botosani deruleaza, in colaborare cu Academie de Nancy-Metz din Franta, proiectul Leonardo da Vinci, Mobilitati.

In aceasta perioada vor fi efectuate vizite in unitatile scolare, intalniri cu cadre didactice, elevi, parinti, asistente la ore si vor avea loc discutii legate de tematica proiectului, precum si alte activitati specifice.

Se vor prezenta sistemele educationale din Romania si Franta, specificul inspectiei scolare, specificul sistemului din judetul Botosani, studiul programelor scolare, Plasamentul are ca obiectiv si colaborarea dintre autoritatile locale si regionale privind misiunea in cadrul educatiei.

De la Academie de Nancy-Metz din Franta vor participa opt inspectori scolari, care au ca discipline de specialitate stiinte si tehnici industriale in invatamantul tehnic, limba germana, matematica si stiinte in invatamantul tehnic, educatie fizica si sport, proiecte europene si internationale.

La final, pe langa atestatul de participare, inspectorii scolari din Franta vor primi documentul de mobilitate Europass.

Acest proiect a fost propus in urma derularii Proiectului Leonardo da Vinci, intitulat "Inspectia scolara in Europa-unitate si diversitate pentru un invatamant de calitate", care s-a derulat in perioada 8-21 martie 2010, la Academie de Nancy-Metz, cu participarea a zece inspectori scolari de la ISJ Botosani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
130

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
888

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
419

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...