Profesori din Botoșani anchetați de Poliție pentru discursuri anti-vaccin și încălcarea normelor sanitare

Profesori din Botoșani anchetați de Poliție pentru discursuri anti-vaccin și încălcarea normelor sanitare

Organele judiciare au demarat cercetări privind doi profesori din Botoșani, care ar îndemna elevii să nu se vaccineze și ar încălca măsurile de protecție sanitară, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Delia Nenişcu.

Potrivit oficialului, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au depus plângere, în cursul acestei săptămâni, împotriva a doi angajați din cadrul Liceului Teoretic „Grigore Antipa”. Unul dintre aceștia este profesoara de muzică filmată de către un elev de clasa a VII-a în timp ce avertiza copiii să nu se imunizeze.

„Am fost sesizați de către Inspectoratul Școlar Județean cu privire la faptul că două cadre didactice care își desfășoară activitatea profesională la instituții școlare din municipiul Botoșani, nu ar purta masca de protecție în locurile în care aceasta este obligatorie, respectiv în incinta unităților de învățământ, și ar instiga elevii să nu se vaccineze. Polițiștii efectuează verificări cu privire la aspectele relatate, iar în funcție de rezultatele acestora vor fi dispuse măsuri legale”, a afirmat Nenișcu.

 

Spune-ne opinia ta