Profesor din Botoșani, în Comitetul Internațional al Olimpiadei de Informatică pentru Juniori!

România ocupă primul loc la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, o competiție care a reunit aproape 100 de concurenți, din 25 de țări.

În urmă cu câteva zile, în Republica Moldova a avut loc cea de a VIII-a ediție a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, competiție la care au participat 98 de concurenți din 25 de țări. În urma competiției, România s-a clasat pe primul loc.

Din Comitetul Internațional al Olimpiadei a făcut parte și profesorul botoșănean Adrian Panaete.

”Aprecierea și felicitările mele se îndreaptă către domnul Adrian Panaete, profesor la Colegiul Național ”A.T. Laurian" și vicepreședinte al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care a reprezentat județul Botoșani și țara noastră în cadrul Comitetului Științific și în cadrul Comitetului Internațional al Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, ediția a VIII-a, care s-a desfășurat săptămâna trecută la Chișinău, Moldova”, a transmis Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar general în cadrul ISJ Botoșani.

”Efortul constant depus de elevi și de profesori a dus România pe locul I în clasamentul pe medalii. Țara noastră rămâne, în continuare, singura țară care reușește să cucerească aur la cele 8 ediții desfășurate! Felicitări tuturor! Respect și prețuire, domnule profesor!”, a adăugat șeful Educației din Botoșani.

La rândul său, profesorul Adrian Panaete și-a exprimat prețuirea față de organizatorii EJOI 2024 din Republica Moldova.

”Am petrecut o decadă în care am avut ocazia să simt iar cât de multă căldură sufletească pot să emane acești oameni speciali. Am avut și ocazia să lucrez cu o echipă la cel mai înalt standard care a îmbinat valoarea și înțelepciunea oamenilor experimentați cu inteligența și imaginația tinerilor foști olimpici internaționali ai Moldovei. Un pas sigur spre o iminentă permanentizare a unei colaborări deja începute între echipele care se ocupă de Informatica de performanță pe cele două maluri ale Prutului”, a transmis prof. Adrian Panaete.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Într-o clipă de nebunie și-a înjunghiat soția, botoșăneanul este judecat în stare de libertate!

astăzi, 10:59

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului A.R., în vârstă de 61 de ani, din comuna George Enescu,...

(A) ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 DÂNGENI - COMUNICAT DE PRESĂ

astăzi, 10:58

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 DÂNGENI, demarează proiectul "PNRAS ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 DÂNGENI" finanțat prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar Componen...

Județul Botoșani intră astăzi sub atenționare de Cod Portocaliu, anunțul ISU Botoșani!

astăzi, 10:39

Aceasta se va manifesta prin perioade cu averse torențiale și importante cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 40...60 l/mp și izolat de p...