Profesor botoşănean, despre rezultatele la simularea BAC-ului: "Nu-i interesează. Unii elevi au făcut pătrăţele pe ciorne"

Profesor botoşănean, despre rezultatele la simularea BAC-ului: "Nu-i interesează. Unii elevi au făcut pătrăţele pe ciorne"
Mulţi dintre liceenii botoşăneni care au susţinut simularea examenului de Bacalaureat au tratat cu dezinteres acest exerciţiu, deşi mai este foarte puţin timp până la examenul adevărat, afirmă unul dintre profesorii botoşăneni.

Prof. Iuliana Nacu, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, susţine că la ora actuală în rândul elevilor este o lipsă totală de interes faţă de ceea ce înseamnă instruire şi învăţare, iar consecinţa o reprezintă rezultatele mici pe care le iau la examene.

“Au fost mulţi elevi care au tratat cu foarte multă nepăsare această simulare, aşa cum s-a întâmplat şi în ceilalţi ani. Nu-i interesează. Nu ştiu dacă mai dau bacalaureatul, pleacă în străinătate, spun că până la examen mai este timp. Au aşteptat o oră şi jumătate şi au ieşit din sală. Unii dintre ai făcut pătrăţele pe ciorne.  Deocamdată este o lipsă totală de interes faţă de ceea ce înseamnă învăţare. Este vina întregii societăţi, nu numai a şcolii, a tuturor factorilor care sunt implicaţi, începând de la părinţi şi terminând cu autorităţile locale", a spus Iuliana Nacu.

Liderul SIP consideră că în ultimii ani învăţământul a fost denigrat, şi s-a ajuns în situaţia în care elevul are numai drepturi, nu şi obligaţii.

 “Nimeni nu ia vreo măsură. Eventual vine părintele câteodată şi te trage de mână. De ce copilul are 3, că în şcoala generală avea 10, şi nu este adevărat. Aceasta este consecinţa", a mai spus Nacu.

La nivelul judeţului Botoşani la simularea examenului de Bacalaureat procentul de promovabilitate a fost de 34%.

 

Spune-ne opinia ta