Profesoară acuzată de tentativă de fraudă a examenului de Bacalaureat

Profesoară acuzată de tentativă de fraudă a examenului de Bacalaureat

Un cadru didactic din Botoșani este acuzat că a încercat să fraudeze examenul de Bacalaureat, după ce, în timpul derulării celei de a treia probe, miercuri, a fotografiat cu telefonul subiectele la biologie și le-a fi trimis spre rezolvare unui coleg, a confirmat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), Paul Octav.

Potrivit acestuia, tentativa de fraudă a fost înregistrată la Centrul de examen de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din municipiul Botoșani, gestul profesoarei fiind sesizat Comisiei chiar de către colegul supraveghetor al acesteia. Profesoara și-a recunoscut fapta.

„Comisia Centrului de examen de la Colegiul ‘Gheorghe Asachi’ a sesizat Comisia Județeană cu privire la faptul că un profesor asistent ar fi fotografiat subiectul primit la biologie. Comisia s-a deplasat la centrul de examen respectiv și s-a constatat că doamna a încercat, după declarațiile făcute de aceasta, să ajute un candidat. A trimis subiectul în altă parte pentru rezolvare, însă și-a dat seama că știe Comisia de examen și nu a apucat să transmită rezolvarea în altă parte. A rămas la stadiul de tentativă”, a afirmat Paul Octav.

Implicarea de orice tip a cadrului didactic în derularea examenului a fost interzisă, aceasta să fie cercetată disciplinar.

 

Spune-ne opinia ta