Produse Hexi Pharma găsite în depozitul Spitalului de la Dorohoi! Unitatea a comunicat că nu a încheiat contracte cu această companie!

Produse Hexi Pharma găsite în depozitul Spitalului de la Dorohoi! Unitatea a comunicat că nu a încheiat contracte cu această companie!
Surprize în urma controlului dispus de prefectul județului la Spitalul Municipal Dorohoi! În depozitul unității spitalicești au fost găsite produse de la societatea Hexi Pharma deși reprezentanții unității spitalicești au raportat că nu au avut niciun contract încheiat cu această companie, după cum susține reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Existând suspiciuni că informațiile comunicate nu sunt reale și că în spital au fost folosite produse de la Hexi Pharma, la începutul acestei săptămâni prefectul Dan Nechifor a dispus prin ordin efectuarea unor verificări în acest sens.

Produsele erau cumpărate prin achiziție directă, în baza unor referate de necesitate și, potrivit prefectului, reiese că acestea au fost retrase mult mai târziu decât a cerut Ministerul Sănătății. În plus, prefectul susține că cei de la Direcția de Sănătate Publică au efectuat controlul abia la o lună după ce s-a cerut de la nivel central acest lucru.

“Deși nu a avut niciun contract de furnizare încheiat cu societatea Hexi Pharma, unitatea spitalicească a achiziționat direct, în mod regulat, produse de la Hexi Pharma prin următoarea metodă: se întocmeau referate de necesitate de către asistentul șef în care se stipula expres denumirea produselor ce urmau a fi achiziționate în regim de urgență. Verificându-se existența produselor Hexi Pharma în magazie s-au găsit 18 fișe de magazie, iar într-o încăpere situată la parterul clădirii administrative s-au găsit depozitate mai multe produse de la Hexi Pharma unele fiind sigilate, altele fiind consumate parțial. DSP a efectuat un control deși a avut videoconferințe în zilele de 28 și 29 aprilie privind verificarea unităților sanitare și a produselor biocite fabricate de Hexi Pharma, controlul a fost efectuat pe această temă în data de 1 iunie 2016. Unele procese verbale de predare a produselor Hexi Pharma sunt datate ulterior acestui control, respectiv la data de 2 iunie. Făceau achiziție directă în baza referatului de necesitate, și se făcea precizarea că vor expres un anumit produs de la Hexi Pharma. Ei nu ne-au informat, și nici cei de la DSP. Concluzia controlului este că chiar dacă nu existau contracte existau note de comandă ceea ce înseamnă că existau relații de natură contractuală", a declarat prefectul Dan Nechifor.

Verificările făcute de comisia constituită la nivelul Prefecturii a mai stabilit și că “procesul verbal de control pe Hexi Pharma s-a făcut pe baza unor declarații ale asistenților, luate pe data de 2 iunie, după efectuarea controlului și care nici măcar nu sunt înregistrate la registratura unității. Cei de la Primăria Dorohoi deși au constituit o comisie nu au fost niciodată la spital,  au cerut adrese de la Spitalul Municipal Dorohoi, pe care mi le-au trimis mie", a mai menționat prefectul.

Instituția Prefectului a înaintat raportul de control Ministerului Sănătății, Curții de Conturi și Inspecției Sanitare de Stat.

“Dupa concluziile acestea reiese că trebuie făcut un control și la DSP să văd exact dacă dispozițile date de ministrul sănătății în luna aprilie privind controalele care trebuiau efectuate au fost făcute în conformitate cu prevederile legale, că după câte văd s-au făcut așa de dragul de a se face. La Spitalul Municipal Dorohoi se foloseau produse Hexi Pharma numai că modalitatea de achiziționare era achiziția directă și trebuiau să informeze acest lucru pentru că existau relații de natură contractuală", a conchis prefectul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
39

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
28

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
32

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...