Producătorii din Botoşani, fruntaşi la achiziţia de tancuri de răcire a laptelui!

Crescătorii de bovine din România au depus doar 81 de cereri de finanțare la APIA în vederea achiziționării de tancuri de răcire a laptelui, din care doar 51 de cereri au fost declarate neeligibile, potrivit datelor furnizate de APIA la cererea stiriagricole.ro.

În județele Arad, Bacău, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Giurgiu, Mureș, Suceava și Timiș este câte un singur beneficiar al schemei de minimis pentru achiziționarea de tancuri de răcire a laptelui. În Bistrița Năsăud și Brașov au fost înregistrați câte doi beneficiari, iar în Vâlcea trei. De asemenea, în Iași sunt 4 beneficiari ai schemei de minimis pentru achiziționarea de tancuri de răcire a laptelui, în Prahova 5, câte 8 în Teleorman și Maramureș.

Cel mai mare număr de beneficiari ai schemei de minimis pentru achiziționarea de tancuri de răcire a laptelui sunt în Botoșani, respectiv 10.

Până acum au fost achiziționate 49 de tancuri de răcire a laptelui de către beneficiarii din județele enumerate, cu câteva excepții. Astfel, un beneficiar din Teleorman și unul din Iași au renunțat la ajutorul financiar disponibil prin schema de minimis pentru achiziționarea de tancuri de răcire a laptelui.

În prezent, APIA derulează controale pe teren, pentru a evalua modul de implementare a schemei de ajutor de minimis pentru achiziționarea de tancuri de răcire a laptelui și a avea o evidență clară a numărului de tancuri de răcire aflate în funcțiune.

Achiziționarea de tancuri de răcire putea să fie una dintre soluțiile de care au nevoie micii producători pentru a supraviețui pe o
piață din ce în ce mai competitivă, mai ales în contextul în care, de la 1 aprilie 2015, vor fi eliminate cotele de lapte la nivel european, ceea ce înseamnă că vor dispărea barierele din calea exporturilor și importurilor pe piața comunitară. Piața internă riscă să fie inundată de importuri, în condițiile în care cantitatea de lapte comercializată în România începând cu anul de cotă 2007/2008 a fost mai mică față de cota națională de referință alocată țării noastre.

Sursa: stiriagricole.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii botoșăneni în sărbătoare: Câinele Dop urmează să împlinească patru ani! (foto)

astăzi, 14:25

În mai puțin de două luni de zile, câinele de serviciu Dop va împlini vârsta de patru ani. Duminică dimineață a participat împreună cu conductorul său, plutonie...

Concurs la Spitalul „Mavromati” cu toți candidații respinși, o lucrare a fost anulată!

astăzi, 13:46

Spitalul Județean „Mavromati” a organizat concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical pe nutriție dietetică/generalist. Din cei patru candidați care au ajuns la proba scri...

Risc de inundații pe râurile Prut și Jijia până pe 1 octombrie!

astăzi, 12:34

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există, în continuare, risc de inundații pe râurile Jijia, Prut și afluenții acestora. De asemenea, a fost emis un cod cod port...