Producatori autohtoni la Zilele Recoltei-FOTO

Producatori autohtoni la Zilele Recoltei-FOTO
Prima editie a Zilelor Recoltei, eveniment organizat de Primaria Botosani, a adunat peste 20 de producatori autohtoni din judetul Botosani, din localitatile Cristesti, Curtesti, Hudum, Nicseni, Flamanzi, Bucecea.

Pe tarabele acestora, din parcarea magazinului Elvila, botosanenii vor gasi fructe si legume de sezon. Un producator din judet iese are la vanzare vinete albe.

“Este pentru prima oara cand am cultivat acest soi de vinete. Ele sunt originare din Japonia, si sunt mai dulci la gust decat vinetele cu care suntem obisnuiti", a spus producatorul.





Primarul Ovidiu Portariuc sustine ca acest eveniment este un prim demers in a ajuta producatorii autohtoni din judetul Botosani sa isi vand produsele pe piata botosaneana.

“Acest eveniment este un prim demers in a atrage producatorii reali pentru a vinde pe piata din Botosani. Vrem sa obisnuim botosanenii sa revina catre Centrul Vechi, testam sa vedem locatiile. Daca e bine aici, daca nu data viitoare vom face chiar in mijlocul Centrului Vechi. Incercam sa identificam acesti producatori din jurul Botosaniului, incercam sa ii ajutam prin diverse solutii, sa le propunem solutii de extindere a perioadei de productie prin sere si solarii, astfel incat sa poata livra mai mult timp produse pe piata Botosaniului. De asta si suntem inlocuiti de importuri, pentru ca nu au capacitatea de a produce constat si trebuie gasita si o solutie si aici. Este loc de mai bine, eu sunt multumit, dar e loc de mai bine", a spus primarul Ovidiu Portariuc.






Botosanenii vor putea cumpara produse din Parcarea magazinului Elvila sambata si duminica.









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

astăzi, 22:29
36

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
121

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
360

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...