Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a vizitat expozitia fotografica Dorohoi 605-Cult si Cultura

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a vizitat expozitia fotografica Dorohoi 605-Cult si Cultura
Conferinţele semestriale preoţeşti de toamnă din Arhiepiscopia Iaşilor au ajuns ieri, 5 octombrie, 2012, în protopopiatul Dorohoi, invitaţi fiind şi preoţii din protopopiatele Săveni şi Darabani, găzduită de Casa de Cultura Dorohoi în Sala teatrului conferinţa l-a avut ca invitat pe pr. George Aquaro, misionar al Orthodox Christian Mission Center (OCMC) şi preot spiritual la Seminarul St. Herman“ din Alaska, SUA, care le-a vorbit preoţilor prezenţi despre cauzele apariţiei adicţiei şi despre cum poate fi aceasta vindecată în Biserică.

Întâlnirea, care a fost condusă de Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, i-a avut în prezidiu pe pr. Iulian Negru, consilier al Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, pe pr. Ciurciun Stelian, protopop al Protoieriei Dorohoi şi pe părinţii protopopi de Drabani şi Săveni, dar şi un invitat special, în persoana preotului ortodox american George Aquaro, misionar şi specialist în tratarea dependenţei din cadrul OCMC. După ce a prezidat conferinţa Înaltpreasfinţitul Părinte TEOFAN, a vizitat şi binecuvântat lucrările Expoziţiei fotografice “DOROHOI 605- Cult şi Cultură.

Expoziţia cuprinde peste 100 de lucrări în format A3 realizate de 11 fotografi, unii profesionişti, alţii amatori: Marius Petrescu, Benone Puşcaşu, Sergiu Mihoc, Viorel Caia, Augustin Gheorghiescu, Andrei Birta, pr. Vasile-Ionuţ Creţu, pr. Ciprian Şoptică, teolog Ştefan Chichioacă, Adrian-Nicolae Rusu şi Alin Ionuţ Zvâncă- expuse în holul internatului şi în Sala Albă a Seminarului Teologic Liceal “Sf. Ioan Iacob din Dorohoi.

După primirea cu Sf. Evanghelie de către soborul preoţilor profesori şi intonarea imnului arhieresc de către elevi, Înaltpreasinţia Sa a binecuvântat elevii şi elevele Seminarului de la cele două profile Teologie Pastorală şi Filologie Bilingv engleză, profesorii şi personalul didactic ajutător şi nedidactic al Seminarului, după care a vizionat fotografiile expuse şi a adresat un cuvânt elevilor îndemnându-i “să se ferească de răutăţile lumii, să se roage pentru părinţii lor, pentru preotul care i-a botezat, pentru mitropolitul locului.





Rugăciunea celor mari la trup dar mici în păcat, aşa cum sunteţi voi, adică sunteţi curaţi la suflet, contează mult şi ajută mult. Atunci când vă rugaţi voi, îngerul păzitor îşi desface aripile apărând pe cel pentru care vă rugaţi. Apoi a apreciat lucrarea desfăşurată de dl. ing. Dorin Alexandrescu, primar al municipiului Dorohoi, prezent la acest moment, arătând greutatea acestei misiuni pe care o are ca primar, având în vedere onorabilitatea acestui oraş, vatră de cultură.

La plecare a binecuvântat câţiva dintre realizatorii expoziţiei prezenţi la moment.

SURSA: parohiasatunou.blogspot.ro/

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
436

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
146

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
416

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...