Producător de carne: Anul 2013 ar putea însemna sfârșitul pentru multi jucători

Producător de carne: Anul 2013 ar putea însemna sfârșitul pentru multi jucători
Piața locală a cărnii s-ar putea confrunta în 2013 cu cea mai grea perioadă de la începutul crizei, din cauza puterii reduse de cumpărare a populației și a furajelor tot mai scumpe.

"Anul 2013 va fi unul și mai dificil, iar industria noastră va fi forțată la maxim, pe fondul unei puteri de cumpărare reduse și a unui mediu de afaceri slăbit", susține Olimpiu Soneriu, director general al producătorului de carne Carmolimp Brașov, conform agrointel.ro.
 
În ce privește viitorul industriei locale a cărnii, oficialul Carmolimp este de părere că pot fi luate în calcul două scenarii: fie stagnare, fie accentuare a problemelor cu care producătorii se confruntă încă de la începutul crizei.
 
"În cel mai bun caz vom vedea o stagnare a pieței la nivelul actual, dar cu siguranță tendința va fi în continuare spre produsele mai ieftine. Cred că în următoarea perioadă vom asista la o presiune din ce în ce mai mare a producătorilor de carne și preparate din carne de a ieși pe piețe comunitare", adaugă Șoneriu.
 
El susține că ieșirea pe piețele externe va fi o oportunitate însă doar pentru producătorii care au capacitate financiară pentru a face investiții în modernizarea și adaptarea capacităților de producție la standardele din UE. "În lipsa surselor de finanțare, vor fi producători care nu vor putea să se extindă sau să suporte eventualele creșteri de prețuri la materiile prime, astfel că anul 2013 ar putea însemna ieșirea lor de pe piață", afirmă Șoneriu.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
31

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
156

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...