DNA a cerut mutarea dosarului lui Adrian Năstase la Cornetu. Instanta a refuzat cererea DNA

DNA a cerut mutarea dosarului lui Adrian Năstase la Cornetu. Instanta a refuzat cererea DNA
Adrian Năstase a fost adus, marÅ£i dimineaţă, de la Penitenciarul Jilava la Judecătoria Sectorului 4. Năstase, flancat de opt paznici, a fost dus în camera deÅ£inuÅ£ilor, ÅŸi a fost transferat în sala de judecată.

DNA cere mutarea dosarului lui Adrian Năstase la Cornetu, potrivit Realitatea TV. Fostul premier Adrian Năstase ar putea fi eliberat după ziua de marÅ£i. Cererea de eliberare înainte de termen este dezbătută de Judecătoria sectorului 4, care ar putea decide punerea în libertate a fostului premier, după aproximativ ÅŸapte luni ÅŸi jumătate de detenÅ£ie din cei doi ani ai la cât a fost condamnat în dosarul "Trofeul calităţii".
 
ORA 12.15: PROCESUL S-A INCHEIAT.
 

UPDATE 11.40 Avocatul Ion Cazacu: "JudecaÅ£i astăzi un om excepÅ£ional aflat într-o situaÅ£ie excepÅ£ională care însă a respectat toate regulile impuse în penitenciar".

 

UPDATE 11.35 DNA solicită instanţei să respingă cererea de eliberare condiţionată pentru că Năstase nu a recunoscut autoritatea justiţiei.

UPDATE 11.25 Procurorul DNA. "Adrian Năstase nu recunoaÅŸte autoritatea puterii judecătoreÅŸti. În multe articole ÅŸi editoriale publicate după hotărârea definitivă, deÅ£inutul a declarat că este deÅ£inut politic ÅŸi a contestat autoritatea justiÅ£iei".

UPDATE 11.20 Procurorul a depus o serie de articole publicate de Năstase în care critică justiÅ£ia. Procurorul spune că aceste articole dovedesc dacă Năstase a conÅŸtientizat fapta pe care a comis-o.

UPDATE 11.15 Adrian Năstase: "În ceea ce priveÅŸte pedeapsa, nu am comentat-o, dar ÅŸtiu că nu sunt un simpatic pentru DNA. Responsabilitatea mea este să respect pedeapsa ÅŸi am dovedit că am făcut acest lucru. Dacă este nevoie să precizez că nu voi candida din nou la prezidenÅ£iale, pot să fac această precizare acum. Eu vă rog să respingeÅ£i cerea de probatoriu a procurorului".

UPDATE 11.10 AvocaÅ£ii lui Năstase au depus ca probe în apărare documente de la penitenciar, dar ÅŸi dovezile că fostul premier este dispus să plătească 760.000 de euro.

UPDATE 11.00 Adrian Năstase intervine din ce în ce mai des în dezbatere, aproape că poartă un dialog cu procurorul DNA. Năstase are aceeaÅŸi atitudine defensivă pe care a avut-o la judecarea pe fond a dosarului Trofeul Calităţii.

UPDATE 10.55 Procurorul DNA. "AÅŸ fi aÅŸteptat ca domnul Năstase să vină cu două, trei recomandări de la Academia Română că această lucrare este una ÅŸtiinÅ£ifică. Nu sunt cereri ÅŸicanatorii, dar trebuie să ÅŸtim ce e acolo".

UPDATE 10.50 Adrian Năstase, în faÅ£a judecătorilor: "Cei de la penitenciar au verificat durata în care am redactat lucrarea. Oricum, cele 45 de zile pe care le-am câÅŸtigat aproape că le-am pierdut. Am să îi trimit domnului procuror următoarea carte. Am gândit că poate nu e bine să lansez toate cărÅ£ile din penitenciar. Referitor la carcaterul ÅŸtiinÅ£ific, poate că se va da o lege care să spună că doar DNA poate să decidă ce este ÅŸi ce nu este lucrare ÅŸtiinÅ£ifică. Åži această cerere pare o tentativă de tergiversare a judecării pe fond".

UPDATE 10.47 Liviu Popescu, avocatul lui Năstase: "Domnul procuror a declarat că a citit doar prefaţa şi postfaţa. O lucrare ştiinţifică nu poate fi judecată doar după copertă. Vă rog să respingeţi cererea".

UPDATE 10.45 Procurorul susÅ£ine că ANP trebuie să certifice că unul dintre volumele scrise de Adrian Năstase în închisoare este o lucrare ÅŸtiinÅ£ifică.

UPDATE 10.39 Despre cererea făcută anterior de procurorii DNA, avocaţii lui Adrian Năstase susţin că este o tentativă de tergiversare a judecării cererii de eliberare condiţionată.

UPDATE 10.37 Procurorul DNA a cerut instanÅ£ei să formuleze o solicitare către AdministraÅ£ia NaÅ£ională a Penitenciarelor (ANP) prin care să se clarifice modul în care Năstase a redactat cărÅ£ile publicate în penitenciar. Procurorul arată că, în baza acestor cărÅ£i, Năstase a câÅŸtigat 45 de zile de libertate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
12

PreÈ™edintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să È›inem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
57

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
56

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...