Procuror botoșănean, în cursa pentru șefia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava

Procuror botoșănean, în cursa pentru șefia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava
  Nu mai puțin de patru procurori s-au înscris la concursul pentru ocuparea funcției de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Suceava, funcție deținută de procurorul Vasile Mandici, al cărui mandat (al doilea în fruntea PCA) expiră la mijlocul lunii iulie a acestui an.  

Pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii s-au afișat listele cu procurorii înscriși la concursul pentru numirea în funcţii de conducere la nivelul Parchetelor din toată ţara, iar la Suceava pentru procuror general au intrat în cursă: fostul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Suceava, procuror Constantin Martin, în prezent la PCA Suceava, actualul procuror general adjunct Daniela Iuliana Lămăşanu, un alt procuror de la aceeași unitate de parchet, Camelia Cucoş, dar şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, Domnica Crăciun Vartolomei.

 Actualul procuror general vrea funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava

 Actualul procuror general, Vasile Mandici, care nu mai poate fi numit pentru încă un mandat în fruntea PCA Suceava, s-a înscris pentru examenul de ocupare a funcției de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, funcție deținută din 2008 de procurorul Elisabeta Cocârlă, al cărei mandat expiră de asemenea peste aproximativ două luni.

Mandici a mai condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava în intervalul 1 iunie 1993 - 14 decembrie 2001, după ce între 1987-1993 a fost procuror-şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Funcția de prim-procuror de la Parchetul Tribunalului este dorită şi de procurorul Lucian Sorin Stănescu, care a condus în urmă cu mulţi ani Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, iar în aprilie 2006 a câștigat funcția de procuror general al PCA Suceava, însă a demisionat în iunie 2007.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
62

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
25

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
1160

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...