Procesul lui Iohannis la Inalta Curte: Avocatul Valeriu Stoica e aproape sigur de decizie!

Procesul lui Iohannis la Inalta Curte: Avocatul Valeriu Stoica e aproape sigur de decizie!
Fostul lider PNL Valeriu Stoica, in prezent avocat al lui Klaus Iohannis in procesul pe care presedintele il are cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), a vorbit, miercuri dimineata, despre ce decizie ar putea lua magistratii de la instanta suprema in acest caz.

Fostul ministru al Justitiei a declarat ca se asteapta ca procesul, care se judeca incepand de miercuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), ar putea si ar trebui suspendat pana la finalizarea mandatului de presedinte, perioada cand se bucura de imunitate, relatează ziare.com.

"In aceasta situatie, din oficiu se poate impune suspendarea", a declarat avocatul lui Iohannis, adaugand ca "ramane de vazut daca Inalta Curte va putea sa primeasca cererea".

Intrebat ce efecte ar putea avea o decizie in favoarea ANI, dupa expirarea mandatului sefului de stat, Valeriu Stoica a raspuns: "Este o situatie pur ipotetica, ca atare nu o luam in considerare".

De ce este acuzat Iohannis

Dosarul de incompatibilitate al presedintelui Klaus Iohannis cu Agentia Nationala de Integritate va incepe sa fie judecat miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, acest termen fiind fixat in urma cu aproape doua luni.

Miercuri sunt citati atat fostul primar al Sibiului, cat si un reprezentant ANI, in urma recursului facut de institutie, care a fost admis de instanta suprema pe 25 noiembrie.

La termenul de miercuri sunt asteptati sa isi prezinte punctele de vedere atat un reprezentant al ANI, cat si Klaus Iohannis sau un reprezentant al sau.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
32

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
38

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
401

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...